Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Overcast
13°C
 

Ανάρπαστο συλλεκτικό άλμπουμ με αυτοκόλλητα των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στα έργα του Μουντιάλ του Κατάρ

Ελάχιστες ημέρες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ και οι ποδοσφαιρόφιλοι όλου του πλανήτη προετοιμάζονται πυρετωδώς για ένα μήνα γεμάτο ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού», ανάρπαστο έχει γίνει ένα συλλεκτικό άλμπουμ με αυτοκόλλητα όλων των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στα έργα κατασκευής των γηπέδων στο Κατάρ.

Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι από 16.000 νεκροί εργάτες είναι χωρισμένοι με βάση την εθνικότητά τους, ενώ πιο σπάνιοι θεωρούνται όσοι σκοτώθηκαν τις πρώτες ημέρες των έργων. Το άλμπουμ μετράει χιλιάδες σελίδες και ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να το συμπληρώσουν, αφού η λίστα καθημερινά μεγαλώνει και νέα αυτοκόλλητα προστίθενται.

Το άλμπουμ έχει την έγκριση της FIFA, με τον πρόεδό της, Τζιάνι Ινφαντίνο να σημειώνει: «Το να τιμήσουμε τους εργάτες που έδωσαν τις ζωές τους για να δούμε ποδόσφαιρο είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη τους», ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε εντελώς τυχαίο το γεγονός πως ο μόνος που το έχει συμπληρώσει, είναι ο μονάρχης του εμιράτου, Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.