Βρέχει στις φτωχογειτονιές
Mostly clear
2°C
 

Μια «ανάσα» από το βραβείο Πούλιτζερ ο Κυριάκος Βελόπουλος

20130930_231552Το βραβείο Πούλιτζερ, η ύψιστη τιμή στην έντυπη δημοσιογραφία, φαίνεται πως θα καταλήξει φέτος στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται κατευθείαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και συγκεκριμένα η ειδική επιτροπή απονομής του βραβείου έχει επιλέξει για τη φετινή διάκριση τον «δικό» μας Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης και συνιδρυτής του Ελληνοκεντρικού συλλόγου «Δίαυλος Ελλήνων» φαίνεται πως πέτυχε το σκοπό του αγγίζοντας τις καρδιές των δημοσιογράφων στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, όταν με πρόσφατη αποκάλυψή του έφερε στο φως της δημοσιότητας το γεγονός πως ιδιωτικό σχολείο στη χώρα μας μαθαίνει Greeklish στα παιδιά ως υποχρεωτικό μάθημα. Για το γεγονός αυτό σας είχε μεν ενημερώσει και το «Κουλούρι», ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα είχε καταφέρει να φτάσει η πληροφορία αυτή στο επίκεντρο της δημόσιας προσοχής, αν δεν την είχε συστηματικά προβάλει το δημοσιογραφικό «λαγωνικό» του πάλαι ποτέ EXTRA3.

Σύμφωνα μάλιστα με επίσημες πηγές, μετά την αποκάλυψη Βελόπουλου η Microsoft σκοπεύει να αφαιρέσει την επιλογή των Λατινικών χαρακτήρων από τα ελληνικά πληκτρολόγια, ώστε να μην συμβάλει στην περαιτέρω διάλυση της ελληνικής γλώσσας, απόγονου της αρχαίας ελληνικής, η οποία είναι ούτως ή άλλως η μόνη γλώσσα πmail.google.comαγκοσμίως που αντιλαμβάνονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Έτσι, τα ελληνόπουλα θα αδυνατούν πλέον να «εξασκούν» τα greeklish, ενώ σε περίπτωση που επιθυμούν να γράψουν κάτι στα Αγγλικά θα μπορούν να το πράξουν αποκλειστικά και μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες.

«Έκανα απλώς το χρέος μου προς την πατρίδα. Αφιερώνω το βραβείο σε κάθε αληθινό Έλληνα. Πας μη Έλλην βάρβαρος», τόνισε λακωνικά στο «Κουλούρι» ο κ. Βελόπουλος, ο οποίος σκοπεύει να παραστεί στην ειδική τελετή φορώντας αρχαιοελληνική χλαμύδα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.