Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Partly sunny
26°C
 

Εικόνισμα του Θύμιου Λυμπερόπουλου θα πρέπει να αναρτάται σε εμφανές σημείο στα ταξί της Αττικής

lymperopoulosΕικόνισμα που θα απεικονίζει το πρόσωπο του προέδρου του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιου Λυμπερόπουλου θα πρέπει να φέρουν σε εμφανές σημείο τα ταξί της Αττικής, όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΑΤΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο θερμόαιμος συνδικαλιστής θα απεικονίζεται στη χαρακτηριστική του στάση, να αντιμάχεται τα σχέδια της κυβέρνησης και των θεσμών με ζήλο και στωικότητα πλάι σε ένα ακινητοποιημένο ταξί, στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Ακριβώς κάτω από την εικόνα, θα επικολλάται ο - εγκεκριμένος από τον ΣΑΤΑ - επίσημος τιμοκατάλογος του υπουργείου Μεταφορών για τα ταξί.

«Πρόκειται για χρόνιο αίτημα των μελών του σωματείου, που επιτέλους γίνεται πράξη. Ο Θ. Λυμπερόπουλος είναι ο απόλυτος ηγέτης του κλάδου και πλέον όποιος επιβιβάζεται σε ταξί θα το γνωρίζει» σχολίασε σχετικά υψηλόβαθμος οδηγός ταξί, μιλώντας στο «Κουλούρι». «Καλά θα κάνετε να σέβεστε τους οδηγούς ταξί, για να εξασφαλίσετε τη θέση σας σε αυτά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Θύμιος Λυμπερόπουλος σχολίασε την είδηση με μια παραβολή:

«Ένας οδηγός ταξί βγήκε πολύ νωρίς κάποια μέρα για αναζήτηση πελατών για το ταξί του. Πράγματι, βρήκε κάποιον που επιβιβάστηκε στο ταξί και τον πήγε στον προορισμό του. Το ίδιο έκανε και αργότερα και το μεσημέρι με άλλους επιβάτες.

Λίγο αργότερα, σε μια κούρσα από Αμπελόκηπους για Παγκράτι, όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής ο πελάτης έβγαλε πενηντάευρο, με αποτέλεσμα ο οδηγός να του ζητήσει να κατέβει και να αγοράσει έναν χυμό για να το "χαλάσει". Αυτό δυσαρέστησε τον πελάτη, που θεώρησε άδικη προς το πρόσωπο του την συμπεριφορά του οδηγού. Ο οδηγός όμως επικαλέστηκε τον νόμο 4530/2018 και έτσι τα παράπονα αποδείχτηκαν άδικα».