Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Partly sunny
17°C
 

Κούρεμα έως και 40% αυτή την εβδομάδα στην Αττική

Σαν μάννα εξ ουρανού φαίνεται πως περίμεναν οι πολίτες της πρωτεύουσας το άνοιγμα των κομμωτηρίων, μετά από έξι εβδομάδες που ήταν κλειστά λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από το πρωί του Σαββάτου τα τηλέφωνα χτυπούν ασταμάτητα, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως το έως τώρα κούρεμα κυμαίνεται σε ποσοστό κοντά στο 15%, με προοπτική να φτάσει το 40% μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Με άλλα λόγια, μέχρι και 4 στα 10 νοικοκυριά και επιχειρήσεις ήδη έχουν ή αναμένεται να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Το ύψος του haircut κυμαίνεται ανάλογα με την περίπτωση, προσεγγίζοντας το 65-70% για άνεργους νέους, νοικοκυρές άνω των 60 ετών και υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα που επιδίδονται σε τηλεργασία. Αντίθετα το όφελος υπολογίζεται αισθητά μικρότερο για άνδρες άνω των 55 ετών, οι οποίοι δεν είναι εκ των πραγμάτων σε θέση να επωφεληθούν ιδιαίτερα από ένα κούρεμα.

«Προσφέρονται ευκαιρίες που οι ενδιαφερόμενοι ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν είχαν φανταστεί. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πολιτών που είχαν σοβαρές αμφιβολίες και θεωρούσαν ότι πρόκειται για ένα κακόγουστο αστείο. Όμως παρά τις πρακτικές δυσκολίες, η κάθε υπόθεση παίρνει τον δρόμο της και οι δικαιούχοι εξυπηρετούνται όσο πιο γρήγορα είναι ανθρωπίνως δυνατό», δηλώνουν παράγοντες της αγοράς.

Ωστόσο, οι ίδιοι συνιστούν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, τονίζοντας πως οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν για τα μαλλιά τους. «Ένα κούρεμα πιθανότατα είναι απαραίτητο για τον καθένα, όμως μπορεί να γίνει και την επόμενη ή την μεθεπόμενη βδομάδα» αναφέρουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο «barber run».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.