Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Παγκόσμια πρωτεύουσα του click away ανακηρύχθηκε η Νέα Σμύρνη

Παγκόσμια φήμη και αναγνώριση λαμβάνει το προάστιο της Νέας Σμύρνης, που όπως έγινε γνωστό ανακηρύχθηκε σε παγκόσμια πρωτεύουσα του click away από την Διεθνή Ένωση Φραστικών Ρημάτων στην Οικονομία (αγγλιστί International Economic Phrasal Verbs Association).

Όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα βραβευτεί μαζί με άλλους τοπικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις και ανθρώπους από όλον τον κόσμο για την επιτυχή αφομοίωση φραστικών ρημάτων στην τοπική οικονομία και τις συνήθειες της κοινότητας. Η φαντασμαγορική τελετή αναμένεται να λάβει χώρα στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ αφότου λήξει η πανδημία.

«Το διάστημα από 13 Δεκεμβρίου μέχρι και χθες, στη Νέα Σμύρνη είχαμε πάνω από 10 δισεκατομμύρια "click για έξω", περισσότερα από κάθε άλλο δήμο διεθνώς αναλογικά με τον πληθυσμό. Και βέβαια όλοι ξέρουν πως εδώ αν βγεις μια βόλτα νωρίς το απόγευμα αφότου βραδιάσει, ακούς από όλα τα μπαλκόνια να ακούγεται ένα κλικ-κλικ-κλικ συνεχόμενο που καλύπτει σαν πέπλο τη γειτονιά. Την πρώτη φορά που το άκουσα με έπιασε κρύος ιδρώτας, νόμιζα ότι είχε βραχυκύκλωμα η ΔΕΗ αλλά πλέον το χαίρομαι και μερικές φορές δεν κρατιέμαι και βγαίνω στο μπαλκόνι και φωνάζω "click away"», εξομολογήθηκε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής, Ιορδάνης Μακρυφίδης.

Ο ίδιος δήλωσε περήφανος για το γεγονός ότι ο κόσμος της Νέας Σμύρνης «αγκάλιασε» με την καρδιά του το πρωτοποριακό μέτρο, το οποίο χαρακτήρισε ως απολύτως επιτυχημένο. «Με ένα απλό σύστημα καταφέραμε να βάλουμε στη ζωή μας τα phrasal verbs και όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, τα phrasal verbs ήρθαν για να μείνουν», τόνισε.

Για το θέμα ενήμερος είναι και ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει ήδη επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Λας Βέγκας παρά το γεγονός πως η τελετή σχεδιάζεται να διοργανωθεί κάποια στιγμή μετά τη λήξη της πανδημίας, πιθανότατα το 2022 ή το 2023.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.