Μούφανετ για πάντα <3
Mostly cloudy
19°C
 

Τεχνητή πίστα σερφ θα κατασκευαστεί στη λίμνη του Μόρνου

surf_lakeΣε τεχνητή πίστα με κύματα ύψους πολλών μέτρων που θα κατασκευαστεί στη λίμνη του Μόρνου θα μπορεί όποιος το επιθυμεί να δοκιμάσει τις ικανότητες του στο σερφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η πίστα θα καλύπτει έκταση περίπου 500 στρεμμάτων και θα διαθέτει τεχνητά κύματα, τα οποία θα ενεργοποιούνται με χρήση τηλεκοντρόλ ενώ το ύψος του θα ρυθμίζεται ανάλογα με το επίπεδο του κάθε επίδοξου σέρφερ και δεν θα σταματούν ποτέ, εκτός κι αν ο σέρφερ το θελήσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, η οποία έχει αναλάβει την επίβλεψη του έργου σε συνεργασία με εξειδικευμένο εργαστήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στα πέριξ της πίστας θα κατασκευαστεί ειδικός χώρος όπου οι σέρφερ θα μπορούν να κερώνουν τις σανίδες τους με ειδικό κερί από το Λιδωρίκι. Στον χώρο θα λειτουργεί επίσης αναψυκτήριο και εργαστήριο δερματοστιξίας (σ.σ. τατουάζ).

Η κατασκευή της πίστας θα γίνει δυνατή με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της υδροδυναμικής και η επιφάνεια των κυμάτων θα σχηματίζεται με τη βοήθεια υπερ-υπολογιστών που θα «τρέχουν» σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάτω από τον βυθό της λίμνης. Για τη χρηματοδότηση του έργου θα χρησιμοποιηθούν αναπτυξιακά κονδύλια του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ ειδικό κονδύλι θα διατεθεί και από την ΕΥΔΑΠ.

«Η χώρα μας και ειδικότερα η περιοχή της Δωρίδας γίνεται ένα σημαντικό διεθνές κέντρο σερφ που θα προσελκύει επισκέπτες από όλα τα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Ευρώπη. Πλέον κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι στην Ελλάδα δεν έχει κύμα. Στον Μόρνο, έχει!» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας σε εκδήλωση στην παραλία της Βουλιαγμένης.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.