Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Χάρη σε ένα δυνατό χτύπημα στον κεντρικό υπολογιστή της εφορίας επανήλθε η λειτουργία του Taxisnet

Εκτός λειτουργίας βρισκόταν για αρκετές ώρες χθες το site της Γ.Γ.Π.Σ, με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να μην μπορούν να υποβάλλουν τη φορολογική δήλωσή τους. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πώς προέκυψε το τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα www.gsis.gr και για πολλές ώρες, οι τεχνικοί προσπαθούσαν να το διαπιστώσουν.

Όπως αναφέρει το παρασκήνιο, το Υπουργείο Οικονομικών σύστησε τη δική του επιτροπή σοφών, αποτελούμενη από υπαλλήλους με γνώσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα δίκτυα, οι οποίοι επιχειρούσαν να εντοπίσουν τις αιτίες της βλάβης και κατόπιν να επαναφέρουν το σύστημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι επαΐοντες είχαν δοκιμάσει όλα τους τα κόλπα, δηλαδή απανωτά «restart» και reset στο κεντρικό ρούτερ της υπηρεσίας και ετοιμάζονταν να τα παρατήσουν και να παραδεχθούν την ήττα τους.

Ωστόσο, σαν από μηχανής θεός, ο αρχιμηχανικός της υπηρεσίας βάρεσε με δύναμη το πλάι του υπολογιστή της εφορίας, επαναφέροντας το σύστημα και την ψυχραιμία πολιτών και Υπουργείου. «Κάτι είχε χαλάσει τώρα και μας πιλάτευε. Όπως το είδα, μάλλον ματιασμένο ήταν», σχολίασε πηγή του Υπουργείου στο «Κουλούρι», ενώ δεν έκρυψε πως ζήτησε από την γιαγιά του να ξεματιάσει το καταραμένο μηχάνημα.

Τέλος, δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως θα ζητηθεί από την εκκλησία να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, με την τέλεση ευχελαίου για προληπτικούς λόγους.