Έχει τρελαθεί ο καιρός!!!
Partly sunny
32°C
 

Ένωση ξένων ανταποκριτών: Έκκληση να σταματήσει το bullying προς τους Έλληνες υπουργούς

Με τηλεγράφημά της σήμερα το πρωί, μεταφρασμένο σε 7 γλώσσες, η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου κάλεσε τα μέλη της να σταματήσουν την αδιέξοδη και κατακριτέα πρακτική του bullying προς τους Έλληνες υπουργούς, από τους οποίους παίρνουν συνεντεύξεις.

«Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους, τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στη δημοσιογραφική πρακτική. Δεν κοροϊδεύουμε τους πιο αδύναμους συνομιλητές μας ή συνεντευξιαζόμενους, ακόμα κι όταν φαίνεται να το "ζητάνε". Κάτι τέτοιο μπορεί να τους δημιουργήσει ψυχικά τραύματα και δεν οδηγεί πουθενά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Οι κ.κ. Πλακιωτάκης και Θεοχάρης είναι φίλοι μας», καταλήγει το τηλεγράφημα. Αντίστοιχα η αγγλική εκδοχή είναι «Mr. Plakiotakis and Mr. Theocharis are our friends», η γαλλική «M. Plakiotakis et M. Theocharis sont nos amis», η ιταλική «Il signor Plakiotakis e il signor Theocharis sono nostri amici», η πορτογαλική «O Sr. Plakiotakis e o Sr. Theocharis são nossos amigos», η γερμανική «Herr Plakiotakis und Herr Theocharis sind unsere Freunde», η τουρκική «Bay Plakiotakis ve Bay Theocharis dostlarımızdır» και η κινεζική «Plakiotakis先生和Theocharis先生是我们的朋友».

Τέλος, στο πλευρό της ένωσης των ξένων ανταποκριτών στάθηκε με ανάρτηση του στο διαδίκτυο το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, εκπρόσωποι του οποίου δεσμεύτηκαν να βγάλουν έξω για φαγητό όλους τους ξένους δημοσιογράφους μόλις τελειώσει η πανδημία.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.