Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Τον νόμο 4000 επαναφέρει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση του bullying

Την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, αλλά και την πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr στην οποία θα μπορούν οι μαθητές και οι γονείς τους, να υποβάλλουν αναφορές για περιστατικά τα οποία τους απασχολούν, παρουσίασε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ήταν και τα εξής:

  • Eπανέρχεται η πενθήμερη αποβολή, καθώς αυτή τη στιγμή η υψηλότερη ποινή είναι η διήμερη αποβολή.
  • Επανέρχεται και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40 – 75.
  • Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνει εκεί, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Κουλουριού», πρόκειται να επαναφέρει τον περιβόητο νόμο 4000/1958, ο οποίος είχε θεσπιστεί από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1958 και ήταν το διάταγμα που καθόριζε την αντιμετώπιση των νεαρών που ήταν γνωστοί ως τεντιμπόις.

Όπως και τότε, οι νεαροί παραβάτες θα κουρεύονται με την ψιλή, θα τους σκίζουν τα παντελόνια και θα τους περιφέρουν στο δρόμο με την ταμπέλα «είμαι τεντιμπόις», με στόχο τον δημόσιο εξευτελισμό τους, ενώ δεν αποκλείεται για ακόμη μεγαλύτερη γελοιοποίηση, να καλούνται να φιλήσουν στο χέρι τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Θα το φτάσουμε μέχρι τέλους, είμαστε αποφασισμένοι», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.