Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Partly sunny
16°C
 

Επιτακτικό το lockdown τύπου Μαρτίου σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ήδη 3 Μαρτίου

Ο Μάρτιος είναι εδώ και αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός άρα και η αντίδραση της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να είναι η ανάλογη, τονίζει στην εισήγησή της η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ζητώντας την άμεση εφαρμογή ενός lockdown τύπου Μαρτίου.

Το θέμα ανέκυψε μετά από παρέμβαση αστρονόμων, οι οποίοι σε επιστολή τους προς την κυβέρνηση επισήμαναν ότι από την θέση της Γης στην τροχιά της γύρω από τον Ήλιο προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας πως έχουμε μπει στον Μάρτιο. Οι αστρονόμοι έθεσαν τα συμπεράσματά τους στη διάθεση των αρμόδιων φορέων, παροτρύνοντάς τους να δράσουν άμεσα καθώς η εαρινή ισημερία πλησιάζει και μετά μένουν μόλις 10 μέρες προτού μπει ο Απρίλιος.

«Εδώ που έχουμε φτάσει (σήμερα είναι 3 Μαρτίου) η ανάγκη για lockdown τύπου Μαρτίου είναι επιτακτική. Το ιικό φορτίο είναι μεγάλο και το σύστημα Υγείας πιέζεται αφόρητα, το lockdown τύπου Φεβρουαρίου δυστυχώς δεν είναι πλέον αρκετό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισήγηση της Επιτροπής, αντίγραφο της οποίας το «Κουλούρι» κατάφερε να εξασφαλίσει από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη στο dark web.

Έτσι φαίνεται πως είναι θέμα ωρών η λήψη μέτρων από το κυβερνητικό επιτελείο, ώστε να μην χαθεί άλλη μία μέρα του Μαρτίου δίχως lockdown του κατάλληλου τύπου. Στελέχη του υπουργείου Υγείας προβάλλουν ως δικαιολογία για την τριήμερη καθυστέρηση τον φόρτο εργασίας του κυβερνητικού έργου, τονίζοντας πως η πολλή δουλειά σε κάνει να χάνεις τις μέρες.

Από την πλευρά της κοινωνίας, έντονη ήταν η αντίδραση της Εκκλησίας των Ελλήνων Ορθόδοξων Παλαιοημερολογιτών, οι οποίοι διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να τηρήσουν τα μέτρα του lockdown τύπου Μαρτίου προτού περάσουν δέκα μέρες ακόμα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.