Βρέχει στις φτωχογειτονιές
Partly cloudy
3°C
 

Έξι δουλειές έκανε χθες ο Κ. Χατζηδάκης προκειμένου να μην μειωθεί η συνολική παραγωγικότητα λόγω της απεργίας

Ό,τι μπορούσε έκανε χθες ο Υπουργός Εργασίας προκειμένου να διασωθεί η παραγωγικότητα της οικονομίας, η οποία απειλούταν με κατακόρυφη πτώση λόγω της γενικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκίνησε τη μέρα του στις 6 το πρωί, οδηγώντας για 2,5 ώρες λεωφορείο στη διαδρομή Κηφισιά - Εύξεινος Πόντος. Στη συνέχεια δούλεψε ως ταμίας σε σούπερ μάρκετ για περίπου 4 ώρες, εμπειρία που έζησε για πρώτη φορά και όπως δήλωσε τον «γέμισε» με ικανοποίηση και αίσθημα δημιουργικότητας.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και μέχρι τις 4 ασχολήθηκε με τη διανομή πακέτων και φαγητού με μηχανάκι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε τα γραφεία ιδιωτικής εταιρείας, όπου έβγαλε φωτοτυπίες και απάντησε σε email. Μέχρι τις 10.30 που επέστρεψε στο σπίτι του, είχε προλάβει επίσης να εγκαταστήσει air condition και να σερβίρει ποτά σε μπαρ.

«Έκανα έξι δουλειές και δούλεψα συνολικά 14 ώρες, αν μπορούσα θα δούλευα και παραπάνω, για το καλό της οικονομίας και της χώρας. Ας πάρουν παράδειγμα όσοι κάνουν κριτική στο εργασιακό νομοσχέδιο, σε λίγες μέρες θα μπορούν κι εκείνοι να δουλέψουν τόσες ώρες αν θέλουν» τόνισε ο υπουργός, σε δηλώσεις του σε μεταμεσονύχτιο δελτίο ειδήσεων.

«Δεν τους καταλαβαίνω, αυτό που διαπίστωσα εγώ χτες είναι ότι είναι πολύ ωραίο να δουλεύεις και να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο. Είχα να το κάνω χρόνια, ένιωσα πολύ ωραία και ως αποτέλεσμα η συνολική παραγωγικότητα της χώρας έπεσε μόλις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες σε ημέρα απεργίας», συμπλήρωσε.

Ακολουθώντας τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου, ο κ. Χατζηδάκης έχει πάρει ρεπό από τη δουλειά στο υπουργείο για σήμερα Παρασκευή, ενώ την επόμενη βδομάδα έχει μια σύσκεψη τη Δευτέρα, μισή μέρα ρεπό την Τρίτη γιατί το βράδυ θα εμφανιστεί στην τηλεόραση, Τετάρτη έχει Βουλή και Πέμπτη και Παρασκευή ρεπό.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.