Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
11°C
 

Νομοσχέδιο με διπλή ψήφο σε πολίτες που διαθέτουν περιουσία ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών

Έτοιμο φαίνεται να είναι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που διευκολύνει τους ψηφοφόρους του εξωτερικού να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν χρόνο και χρήμα για ένα ταξίδι στην «μητέρα πατρίδα».

Μαζί με τα στοιχεία της πρότασης τεσσάρων σημείων, που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, πακέτο στο ίδιο νομοσχέδιο έρχεται και νόμος που θα μετρά διπλές τις ψήφους όσων Ελλήνων διαθέτουν περιουσία στη χώρα μας, και αυτό διότι όσοι διαθέτουν περιουσία επηρεάζονται περισσότερο από τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές, όπως είναι αυτονόητο. Σύμφωνα με διαρροές λοιπόν, οι ψηφοφόροι που επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος αυτού, θα πρέπει στις επόμενες εκλογές να προσέρχονται στο εκλογικό τους τμήμα με αντίγραφα των δηλώσεών τους Ε9.

Σύμφωνα πάντα με το σχέδιο νόμου, το ελληνικό κράτος θα εκδώσει νέα διαβατήρια σε Έλληνες πολίτες που δεν θα διαθέτουν δικαίωμα ψήφου, αρχής γενομένης από το 2021. Τα διαβατήρια αυτά θα διατίθενται σε απόδημους που λείπουν περισσότερα από 30 χρόνια από την Ελλάδα, θα έχουν μαύρο χρώμα, και θα διακοσμούνται με ένα μεγάλο Β στο εξώφυλλό του.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μέχρι την τελευταία στιγμή εξετάζεται το να πριμοδοτούνται με μισή ψήφο παραπάνω ορισμένοι ψηφοφόροι. Το ζήτημα που μένει είναι να τα βρουν τα κόμματα μεταξύ τους, καθώς η ΝΔ ζητάει να πριμοδοτούνται όσοι είναι ταμειακά ενήμεροι στα ασφαλιστικά τους ταμεία, το ΚΚΕ όσοι έχουν κάποια καταγωγή από την Τιφλίδα και ο ΣΥΡΙΖΑ τα άτομα κάτω των 26.

Τέλος, με τιμωρία μισής ψήφου θα επιβαρύνονται οι Έλληνες πολίτες που δεν έχουν ΑΦΜ, κάτι που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνα όλα τα κόμματα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.