Εβδομάδα ΠΑΣΟΚ
Mostly sunny
8°C
 

Οδηγία ΕΟΔΥ προς εμβολιασμένους και μη: Αν δείτε μπιλάκια στο δέρμα σας σπάστε τα

Με έκτακτη συνέντευξη τύπου, o Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση ενός νέου συμπτώματος του SARS-CoV-2.

Το σύμπτωμα, που εμφανίζεται κατά κόρον στους νέους, είναι η εμφάνιση ακέφαλων σπυριών που μοιάζουν με μπιλάκια στο δέρμα. Οι επιστήμονες πιθανολογούν πως το σύμπτωμα αυτό εμφανίζεται με τη μετάλλαξη μ και αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους.

Αυτές είναι οι οδηγίες για όσους εμφανίζουν τέτοια μπιλάκια σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο που εκπονήθηκε και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες:

  • Αν δείτε μπιλάκια στο δέρμα σας σπάστε τα αμέσως.
  • Αν δεν σπάνε όπως ένα κανονικό σπυρί, θα πρέπει να το χαράξετε για να βρει διέξοδο το μοβ υγρό που περιέχουν.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! Το υγρό αυτό δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με κανέναν άλλον καθώς υπάρχει περίπτωση να μολυνθεί από τον κορονοϊό.
  • Ως εκ τούτου, πρέπει οπωσδήποτε να σπάτε οι ίδιοι τα μπιλάκια σας, και όχι ο ένας του άλλου. Όσο και να σας φαίνεται ωραίο, μη σπάτε τα μπιλάκια άλλου με τα δόντια σας.
  • Αν σας διευκολύνει, μπορείτε να πιέσετε ένα μπιλάκι και να το κατευθύνετε κάτω από το δέρμα προς ένα διπλανό μπιλάκι. Μόλις βρεθούν κοντά αυτά θα συνενωθούν. Τα μεγαλύτερα μπιλάκια σπάνε πολύ πιο εύκολα. Προσοχή: μην ενώνετε μπιλάκια που να φτάνουν στο μέγεθος ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ διότι υπάρχει κίνδυνος να πετρώσουν και να μείνουν μόνιμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες αυτές οδηγίες, μπορείτε να πλοηγηθείτε στο σάιτ του ΕΟΔΥ. Οι συγκεκριμένες οδηγίες βρίσκονται ακριβώς κάτω από τις γενικές αρχές προστασίας για τον SARS-CoV-2 σε επαγγελματικά ασχολούμενους με μινκ.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.