Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Στη Νεάπολη Λακωνίας έφτασε νέα οδηγός με αρχικό προορισμό την πλατεία Καρύτση, καθώς δεν κατάφερε να αλλάξει ποτέ λωρίδα

kyles-new-driverΜια περιπέτεια την οποία θα θυμάται για ολόκληρη τη ζωή της, βίωσε την περασμένη εβδομάδα η Στέλλα από την Άνοιξη Αττικής. Η 19χρονη κοπέλα, κατάφερε να πάρει πρόσφατα το δίπλωμά της ύστερα από τέσσερις αποτυχημένες απόπειρες, καταβάλλοντας στους εξεταστές το ποσό που απαιτείται ώστε να εξαγοράσει την έγκρισή τους και αποφάσισε να το γιορτάσει πραγματοποιώντας μια μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο τύπου «Fiat 500», το οποίο την περίμενε εδώ και μήνες στο γκαράζ του σπιτιού της.

Όλα έμοιαζαν ιδανικά. Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη, το πρόγραμμα της στη σχολή ήταν κενό και η κολλητή της, Λένα, είχε κοιμηθεί στο σπίτι της από το περασμένο βράδυ, έπειτα από έξοδό τους σε γνωστό μπαρ της Νέας Ερυθραίας. Αφού σταμάτησαν στα Starbucks προκειμένου να προμηθευτούν τον απαραίτητο καφέ, ξεκίνησαν με προορισμό την πλατεία Καρύτση, όπου τους περίμενε η άλλη καλή τους φίλη, Γιώτα. Η Στέλλα οδηγούσε το «500ρακι» της αργά αλλά σταθερά και 40 λεπτά αργότερα, είχαν φτάσει στη Λεωφόρο Κηφισίας.

«Μπράβο Στέλλα, μια ευθεία μας έμεινε», εμψύχωσε την κολλητή της φίλη η Λένα, με έναν τόνο θαυμασμού στη φωνή της για να συνεχίσει: «σιγά σιγά όμως πιάσε δεξιά για να στρίψουμε». 2 ώρες και 35 λεπτά μετά, οι δυο φίλες έφτασαν στο σημείο όπου έπρεπε να στρίψουν με προορισμό την πλατεία Καρύτση και η Στέλλα αμέσως έβγαλε δεξί φλας προκειμένου να αλλάξει λωρίδα. Καθώς όμως η κίνηση των αυτοκινήτων έμοιαζε να μην σταματά ποτέ, η 19χρονη δεν ένιωσε ποτέ σίγουρη για το μεγάλο αυτό βήμα της αλλαγής λωρίδας, προσπερνώντας το κέντρο της Αθήνας.

«Στέλλα το πέρασες», αναφώνησε τρομαγμένη η Λένα, ενώ η Γιώτα έστελνε μηνύματα αναρωτώμενη που βρίσκονται οι καλές της φίλες. Το κέντρο σύντομα έγινε Πειραιάς και απο εκεί βγήκαν στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου, με τις απέλπιδες προσπάθειες της οδηγού να αλλάξει λωρίδα να πέφτουν διαρκώς στο κενό. Κόρινθος, Τρίπολη και Σπάρτη γνώρισαν την επίσκεψη των κοριτσιών, οι οποίες 23 ώρες αργότερα έφτασαν τρομαγμένες στο λιμάνι της Νεάπολης όπου και έμειναν πια από βενζίνη, αναγκαζόμενες να σταματήσουν. Σοκαρισμένες από την εμπειρία τους, άφησαν το αυτοκίνητο εκεί, επιστρέφοντας πίσω με το ΚΤΕΛ, με τη Στέλλα να κάθεται δίπλα στον οδηγό παρατηρώντας τον καθώς κατάφερνε να αλλάζει επιτυχώς τις λωρίδες.

«Ομολογώ πως στα μαθήματα που έκανα για το δίπλωμα δεν μας έδειξαν πως αλλάζουμε λωρίδα, κάτι που είναι απαράδεκτο. Την επόμενη φορά που θα οδηγήσω θα πιάσω από την αρχή τη δεξιά λωρίδα και θα ευχηθώ να μην χρειάζεται να στρίψω κάπου αριστερά. Δεν απογοητεύομαι όμως, θα το πάρω το κολάι», διηγείται η νεαρή Στέλλα μιλώντας στο «Κουλούρι» για να καταλήξει: «Απλά καλού-κακού θα φροντίσω να κουβαλάω πάντα μαζί μου πολλά ψιλά για τα διόδια. Ποτέ δεν ξέρεις».