Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν την περασμένη εβδομάδα οι εικόνες με τους άνδρες των ΜΑΤ να εξαπολύουν επιθέσεις με τις αύρες, πετώντας νερό εναντίον των πυροσβεστών που διαμαρτύρονταν για τη στάση της κυβέρνησης.
Φαίνεται ωστόσο πως η στάση αυτή αποτελεί κομμάτι της γενικότερης στρατηγικής της ελληνικής αστυνομίας, η οποία έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει όλες τις πορείες εργαζομένων με τη μέθοδο της ομοιοπαθητικής.
Έτσι, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη παραγγείλει 10.000 taser για ενδεχόμενη πορεία των ηλεκτρολόγων, καθώς και ντομάτες, μαρούλια και κουνουπίδια σε περίπτωση που κατέβουν στο δρόμο μάγειρες. Ωστόσο, ιδιαίτερη δυσκολία φαίνεται πως θα αντιμετωπίσουν σε περίπτωση πορείας των δασκάλων, καθώς δε γνωρίζουν πού θα βρουν βιβλία ώστε να απωθήσουν το πλήθος των εκπαιδευτικών.
Οι επόμενες ημέρες, αναμένεται να είναι ημέρες έντονης προετοιμασίας και εντατικών παραγγελιών, ώστε η ΕΛΑΣ να είναι ετοιμοπόλεμη για όλες τις περιπτώσεις. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.
Απόψεις
Οι αλιείς, με το δίκιο τους οι άνθρωποι, με ρώτησαν: έχεις λαγοκέφαλο; Έχω λαγοκέφαλο. Έχει ουρά; Έχεις λαγοκέφαλο, απάντησα κι εγώ στο τέλος. Η σκέψη δεν έφυγε από το μυαλό μου, συνεχίζει να με απασχολεί μέχρι και τώρα. Έχω λαγοκέφαλο; Έχεις λαγοκέφαλο. Έχει αυτιά; Έχω λαγοκέφαλο;