Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
18°C
 

«Οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη» έγραψε ο Θάνος Πλεύρης σε τοίχο του Υπουργείου Υγείας

Το σύνθημα «οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη» συνοδευόμενο από ένα κόκκινο αστέρι εντοπίστηκε να γράφει ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης χθες τα ξημερώματα σε εξωτερικό τοίχο του Υπουργείο Υγείας επί της οδού Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας.

Μόλις είδε ότι έγινε αντιληπτός, ο υπουργός τράπηκε σε φυγή κατευθυνόμενος προς την κατεύθυνση των Εξαρχείων και αφήνοντας μάλιστα μισοτελειωμένο το αστέρι, ωστόσο σήμερα το πρωί προσήλθε κανονικά στο υπουργείο χωρίς να σχολιάσει ή να δώσει συνέχεια στο περιστατικό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στενοί του συνεργάτες, ο κ. Πλεύρης έχει ριζοσπαστικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη μέρα που μπήκε στην κυβέρνηση στον τελευταίο μετασχηματισμό και πλέον εκφράζει πολύ πιο ακραίες θέσεις. Άλλωστε, όπως αναφέρουν, δεν είναι λίγες οι φορές που βάλλει κατά του κατεστημένου και της αστυνομίας σε καθημερινές συζητήσεις με τους συνεργάτες του, που λαμβάνουν χώρα ψιθυριστά στα πέριξ της οδού Μάρνη και γύρω από το Μουσείο.

«"Μία-δύο-τρεις, τρία-δύο-μία, την πρέζα πουλάει η Αστυνομία" είχε γράψει τις προάλλες με μαρκαδόρο στο γραφείο του στο υπουργείο και μου πήρε δυόμισι ώρες να το καθαρίσω» τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Μάγδα, που εργάζεται ως καθαρίστρια του κτιρίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν όντως ο Θάνος Πλεύρης πιστεύει πως οι δυνάμεις επιβολής της τάξης βρίσκονται πίσω από το εμπόριο σκληρών ναρκωτικών ή αν το νόημα της φράσης είναι μεταφορικό, ωστόσο το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά το θέμα και θα επανέλθει με καθετί νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.