Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Partly sunny
22°C
 

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει η «ασθένεια των λογοπαιγνίων» στους αθλητικούς συντάκτες

vouvouzellinesΜια νέα ασθένεια, η οποία το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει εξαπλωθεί στη συντριπτική πλειονότητα των αθλητικών συντακτών στη χώρα μας.

Πρόκεται για την «ασθένεια των λογοπαιγνίων», η οποία έχει ως βασικότερο σύμπτωμα την άρνηση των ασθενών να εκφραστούν, αν η φράση τους δεν περιλαμβάνει κάποιο λογοπαίγνιο. Η ασθένεια εμφανίστηκε αρχικά στους τίτλους των θεμάτων αθλητικής φύσης, με κύριο γνώρισμα τη χρήση παραλλαγμένου του ονόματος κάποιου παίκτη στην πρόταση (πχ. Ντρογ-μπάμ, Σάλπι-σε αντεπίθεση, Μήτρο-γκολ κ.α.) Γρήγορα ωστόσο μετατράπηκε σε εμμονή, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως γνωστή ιστοσελίδα δεν κάλυπτε καν μερικούς αγώνες αν οι συντάκτες της δεν έβρισκαν κάποιο έξυπνο λογοπαίγνιο να χρησιμοποιήσουν.

31

Έτσι, μετά τους τίτλους σειρά πήραν ολόκληρα τα κείμενα, τα οποία ήταν γεμάτα λογοπαίγνια με αποτέλεσμα να μην βγάζουν πλέον κανένα απολύτως νόημα ενώ η ασθένεια δεν άργησε να εξαπλωθεί και στον καθημερινό λόγο των δημοσιογράφων. Χαρακτηριστικά είναι όσα μας μετέφερε η κυρία Λαμπρινή, μητέρα ενός εκ των κορυφαίων αθλητικών ρεπόρτερ στην Ελλάδα: «Δεν μπορούσα πλέον να συννενοηθώ με το παιδί μου. Του έλεγα καλημέρα και μου απαντούσε "Λαμπρι-νή να είναι η μέρα σου, πάω τώρα γιατί έχω εκπομπή μητ-έρα σπορ". Τον ρωτούσα αν πεινάει και μου έλεγε "Μπριζ-όλα ή τίποτα", είχε γίνει ανυπόφορος. Τις τελευταίες ημέρες είχε κλειστεί στο δωμάτιο του και έγραφε στους τοίχους λογοπαίγνια με το αίμα του. Τότε αποφάσισα να καλέσω τους ειδικούς».

Για την καταπολέμηση της επιδημίας, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία όλων των αθλητικών μέσων για όσο διάστημα απαιτηθεί. Όλοι οι ασθενείς ρεπόρτερ έχουν μεταφερθεί στη Σπιναλόγκα όπου και θα παραμείνουν σε αυστηρή καραντίνα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία. Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με έναν εκ των ασθενών συντακτών, ο οποίος λακωνικά μας είπε: «Δεν είμαστε άρρωστοι, εσείς δεν πιάνετε τις καλλιτεχνικές μας ευαισθησίες. Σαβι-όλα ή τίποτα. Δεν υπάρχει Μέσσι λύση».