Ιουλιανά
Clear sky
37°C
 

Έξαλλος με την ακαδημία Νόμπελ ο σύντροφος της Ουρανίας Μιχαλολιάκου

DSC00040Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στο στενό οικογενειακό κύκλο του προφυλακισμένου στις φυλακές Κορυδαλλού, Νίκου Μιχαλολιάκου η ανακοίνωση του νικητή του Βραβείου Νόμπέλ Λογοτεχνίας 2013 από τον γραμματέα της Σουηδικής Ακαδημίας Πέτερ Ένγκλουντ την περασμένη εβδομάδα.

Αιτία της απογοήτευσης αποτέλεσε η βεβαιότητα πως ο ποιητής και σύντροφος της κόρης του «αρχηγού», Αρτέμης Ματθαιόπουλος είχε το βραβείο στο τσεπάκι για το μελοποιημένο του ποίημα, «Μίλα Ελλήνικα ή Ψόφα». Σαν να μην έφτανε αυτό, επιπρόσθετο εκνευρισμό φέρεται να προκάλεσε στον ίδιο τον κ. Μιχαλολιάκο το γεγονός πως το βραβείο όχι μόνο δεν κατέληξε στον βουλευτή και υποψήφιο γαμπρό του, αλλά δεν πήγε καν σε κάποιον άλλον Έλληνα και αντ’ αυτού κατέληξε στην υπήκοο Καναδά, Άλις Μονρό.

Κατήφεια όπως είναι φυσικό επικρατεί και στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι πόνταραν πολλά στην βράβευση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ώστε να διασκεδαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις από τις πρόσφατες περιπέτειες του πρώην κόμματος και νυν εγκληματικής οργάνωσης. Οι ίδιοι κύκλοι εκφράζουν το παράπονο πως ο λυρισμός και η ευαισθησία του «Μίλα Ελληνικά ή Ψόφα», αλλά και του εξ ίσου ντελικάτου, κατά τους ίδιους, «Άουσβιτς», δεν εκτιμήθηκε κατά πως έπρεπε από την Σουηδική Ακαδημία.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η ανακοίνωση του κόμματος για το θέμα:

«Καταγέλλουμε τη ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ των ΒΙΚΙΝΓΚ για τη μη βράβευση με Νόμπελ του ΕΛΛΗΝΑ ποιητή Αρτέμη Ματθαιόπουλου και θεωρούμε ότι πάει χέρι-χέρι με τις πρώσφατες διώξεις εναντίων των βουλευτών και μελών μας - κατευθυνόμενη από τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας του εξωτερικού, τις λέσχες Μπίλντερμπεργκ και τη γνωστή Νέα Τάξη Πραγμάτων. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι καθαρή σαν διαμάντι, οι πολιτιστικές δοιώξεις σε βάρος μας ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ».

Σε παρόμοιο πνεύμα, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος δηλώνει πως δεν πτοείται από την κατάφωρη αδικία και πως ήδη ετοιμάζει τη νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο «Με Λεν Αρτέμη», στην οποία θα περιλαμβάνονται ποιήματα όπως το «Αγάπη από Φάηλον». Από την πλευρά της, τέλος, την πλήρη στήριξη στο αγόρι της εξέφρασε η Ουρανία Μιχαλολιάκου, η οποία σε σχετική ερώτηση του «Κουλουριού» τόνισε ωρυόμενη πως «Ο Αρτέμης είναι ένα διαμάντι στον βόθρο της κατ'επίφαση ακαδημίας τους».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.