Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Ξεμένει από «ψαγμένους» ανθρώπους να φωτογραφήσει η στήλη «Naked City» της Lifo

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι το τελευταίο διάστημα οι υπεύθυνοι της free - press εφημερίδας «Lifo», καθώς η δημοφιλής στήλη «Naked City», η οποία φωτογραφίζει κάθε εβδομάδα διάσημους Αθηναίους με «αδαμιαία» περιβολή για καλό σκοπό, κινδυνεύει να ξεμείνει από θεματολογία.

Στη στήλη, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία σελίδα του εντύπου, φωτογραφίζονται διαρκώς όλο και πιο «ψαγμένοι» καλλιτέχνες οι οποίοι δηλώνουν τι τους αρέσει στην Αθήνα. Αρχικά φωτογραφίζονταν γνωστοί ηθοποιοί και μουσικοί, στη συνέχεια λιγότερο γνωστοί εναλλακτικοί καλλιτέχνες και το τελευταίο διάστημα αρτίστες όπως «γλύπτης που κατασκευάζει γλυπτά μόνο με πλαστελίνη Αργεντινής», «ζωγράφος που σχεδιάζει μόνο με ανθρώπινο αίμα και παιδικά δάκρυα» και «μουσικός που δεν χρησιμοποιεί ποτέ χορδές».

Όλο και πιο εναλλακτικές όμως γίνονταν και οι απαντήσεις των καλλιτεχνών στο ερώτημα τι τους αρέσει στην Αθήνα, αφού ενώ αρχικά έδιναν απαντήσεις όπως «ένας ωραίος περίπατος στη φωτισμένη Ερμού» ή «ο ήχος απο τα σκουπιδιάρικα», το τελευταίο διάστημα υπήρχαν απαντήσεις τύπου «το πόσο χορευτικά κινείται το καυσαέριο στον ουρανό της πόλης θυμίζοντας Νουρέγιεφ» ή «οι παραστάσεις που δίνουν τα περιστέρια στην Ομόνοια, συνθέτοντας κάθε φορά ένα διαφορετικό παζλ συναισθηματικής παραζάλης».

Τα φαινόμενα αυτά δεν είχαν προβληματίσει τους υπευθύνους της εφημερίδας, μέχρι που την περασμένη εβδομάδα προχώρησαν σε μια τρομακτική διαπίστωση. Ο αριθμός των «ψαγμένων» καλλιτεχνών που έχει απομείνει διαρκώς μειώνεται και υπολογίζεται πως από τον Μάρτιο δεν θα υπάρχει πρωτογενές υλικό προκειμένου να ποζάρει για τον φακό της «Naked City».

Οι λύσεις που εξετάζει το δημοφιλές έντυπο είναι είτε να σταματήσει τη στήλη, είτε να αρχίσει να φωτογραφίζει γυμνά καλώδια σε διάφορα σημεία της πόλης. Μερικοί πιο τολμηροί τέλος, πρότειναν να αρχίσουν να φωτογραφίζουν φυσιολογικούς ανθρώπους με επαγγέλματα όπως δικηγόρος, ιδιωτικός υπάλληλος ή λογιστής αλλά το αίτημα τους απορρίφθηκε ως γραφικό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.