Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Ένας ακόμη δικός μας Γιώργος στην ελίτ του Σοσιαλισμού

Μια νέα μεγάλη τιμητική διάκριση αναμένεται να λάβει ο σπουδαίος Έλληνας ερμηνευτής και τραγουδοποιός Γιώργος Νταλάρας. Μετά το Διεθvές Βραβείo «Kennedy», το Βραβείο Έλληνα Πατριώτη Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, το Βραβείο "Μπελογιάννης" αλλά και την ανακήρυξη του ως ένας από τους επτά Πρεσβευτές Καλής Θέλησης για τους πρόσφυγες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ παγκοσμίως, αναμένεται να λάβει ακόμα μια σημαντική διάκριση.

Συγκεκριμένα, η Σοσιαλιστική Διεθνής αποφάσισε να τον ανακηρύξει Επίτιμο Τραγουδοποιό του Σοσιαλισμού, αναγνωρίζοντας έτσι πως η μουσική του ανέθρεψε γενιές και γενιές σοσιαλιστών στην Ελλάδα και έφερε τον σοσιαλισμό σε κάθε Ελληνικό νοικοκυριό. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Παγκόσμια Ημέρα Πλατειών στις 15 Οκτωβρίου 2012 στην πλατεία Κολωνακίου όπου και θα ακουστούν μεγάλες επιτυχίες του Γιώργου Νταλάρα παρουσία μεγάλων προσωπικοτήτων του παγκόσμιου σοσιαλιστικού στερεώματος προεξάρχοντως φυσικά του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου.

Το βραβείο ΕΤΣΟ, όπως ονομάζεται στην σοσιαλιστική "αργκώ", απονέμεται απο την Σοσιαλιστική Διεθνή σε κορυφαίες προσωπικότητες της τέχνης παγκοσμίως, που το έργο τους θεωρείται ότι ενίσχυσε το ευγενές πολιτικό κίνημα του 19ου αιώνα, γέννημα των οικονομικοκοινωνικών συνθηκών της βιομηχανικής επανάστασης, το οποίο ενίσχυσε την ειρηνική εγκαθίδρυση σοσιαλιστικών νησίδων σε ένα καπιταλιστικό ωκεανό. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω βραβείο αποτελεί την υψίστη των τιμών για έναν καλλιτέχνη και αποτελεί το εισιτήριο του για κάθε συγκέντρωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ισοδυναμεί επίσης με την άνευ όρων συμμετοχή του σε όλα τα αγωνίσματα που διεξάγονται στο πλαίσιο αυτής.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.