Αφρικανικά πόνι
Clear sky
30°C
 

Μαθήματα εκφώνησης δελτίου ειδήσεων στα Κυπριακά έχει ξεκινήσει η Όλγα Τρέμη

olgaΕντατικά μαθήματα κυπριακών έχει ξεκινήσει η επί σειρά ετών παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega, Όλγα Τρέμη, σε φροντιστήριο εκμάθησης της κυπριακής γλώσσας στην περιοχή του Ζωγράφου.

Η  δημοσιογράφος, έχοντας αποχωρήσει από το Mega από τον Οκτώβριο του 2016, σε προσωπικές συζητήσεις δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να στρέψει το ενδιαφέρον της και στην κυπριακή αγορά για αναζήτηση επαγγελματικής στέγης. Μια τέτοια προοπτική όμως συνοδεύεται και από κάποια «προαπαιτούμενα», καθώς όπως σημειώνουν στελέχη του χώρου, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί μια τηλεπαρουσιάστρια κυπριακού δελτίου που να μην μιλά άπταιστα κυπριακά.

«Δεν μπορείς να σταθείς στην Κύπρο αν δεν ξέρεις τι θα πει ζάβαλλι και καρκασαλλίκκι, δεν χρησιμοποιείς το ρήμα λαλώ ή αν δεν πηγαίνει αμέσως εκεί που πρέπει το μυαλό σου όταν ακούς την έκφραση έππεσεν το αρφάλι μου» τονίζουν τα ίδια στελέχη.

Όπως μεταφέρουν πηγές με γνώση της κατάστασης, η κ. Τρέμη αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα τα μαθήματα, τα οποία παρακολουθεί καθημερινά, ενώ εξασκείται στην κυπριακή ομιλία παρακολουθώντας ΡΙΚ στον ελεύθερό της χρόνο και πήζει το δικό της χαλούμι σε βαρέλι στο υπόγειο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο φροντιστήριο έχουν φοιτήσει στο παρελθόν και οι Σοφία Αλιμπέρτη, Κώστας Κόκλας, Κάτια Δανδουλάκη, Στράτος Τζώρτζογλου και Γιώργος Νταλάρας, όλοι με αξιοσημείωτη επιτυχία.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.