Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Overcast
13°C
 

Στην τελική ευθεία η μεταμόρφωση του Διονύση Σαββόπουλου σε παπαγάλο

Η μαγική μεταμόρφωση του Διονύση Σαββόπουλου σε παπαγάλο αποτελεί ένα από τα ανεξήγητα μυστήρια της φύσης, και όμως ο καλλιτέχνης είναι μόνο λίγα βήματα πριν από την ολοκληρωτική του μεταμόρφωση σε έναν Κυανόχρυσο Μακάο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2023.

Η διαδικασία της ολοκληρωτικής μεταμόρφωσης του Διονύση Σαββόπουλου σε παπαγάλο, είναι αποτέλεσμα μια πολύ σπάνιας - ανίατης μέχρι σήμερα - γενετικής ασθένειας, η οποία μετατρέπει τη μύτη του ασθενούς σε ράμφος, τις τρίχες σε φτερά, κοκ.

Οι πάσχοντες από τη νόσο, βιώνουν την τρομακτική εμπειρία του να μετατρέπεται σταδιακά κάθε μέλος του σώματος στο αντίστοιχο ενός παπαγάλου. Η πάθηση πλήττει έναν άνθρωπο στα δύο δισεκατομμύρια και μέχρι σήμερα είναι γνωστές 3 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις διεθνώς.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος πληροφορήθηκε για την ασθένειά του σε μια επίσκεψη ρουτίνας στον οικογενειακό του γιατρό, έχει πλέον δεχτεί την τύχη του, και έχει αρχίσει ήδη να προπονείται στο περπάτημα στη δοκό, για να μην του φανεί δύσκολο όταν ολοκληρωθεί η αλλαγή.

Σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον μεγάλο Έλληνα τραγουδοποιό, ο ίδιος αισθάνεται τυχερός μέσα στην ατυχία του για δύο λόγους. Αφενός οι Κυανόχρυσοι Μακάο είναι από τα ελκυστικότερα και πιο αξιαγάπητα είδη παπαγάλων.

Το πανέμορφο φτέρωμά του και η δυναμική προσωπικότητά τους, τους κατατάσσουν δικαίως ανάμεσα στα πιο περιζήτητα οικόσιτα πουλιά που μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα. Αφετέρου μπορεί κανείς να σκεφτεί πως μια μεταμόρφωση λίγο πριν τα 80στά γενέθλια κάποιου είναι σαν μια ευκαιρία για μια δεύτερη ζωή.

«Φανταστείτε να γινόμουν κανένας απαίσιος παπαγάλος Σενεγάλης στα 18 μου» φαίνεται πως είπε σε κλειστό κύκλο φίλων καθώς τρώγανε ηλιόσπορους.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.