Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Νέο ΦΕΚ: Στολή δύτη θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους οι οδηγοί

Μπορεί η κακοκαιρία Eva να πέρασε χωρίς να προκληθούν τελικά σοβαρές ζημιές σε υποδομές και ιδιοκτησίες πολιτών, ωστόσο το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών δεν εφησυχάζει και λαμβάνει μέτρα με το μυαλό στραμμένο στο επόμενο ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Έτσι, όπως περιγράφεται στο νέο ΦΕΚ που εκδόθηκε σήμερα το πρωί, επι, βάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού με στολή δύτη, τόσο για τους ίδιους όσο και τους υπόλοιπους επιβάτες. Το μέτρο θα ισχύει καθόλη τη διάρκεια του έτους, ενώ οι επιβαίνοντες θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν τις στολές μέσα στα οχήματα τους μόνο εφόσον έχει προηγηθεί σχετική οδηγία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

«Κάθε οδηγός που έχει βρεθεί στη μέση ενός υδροσίφωνα γνωρίζει πόσο σωτήρια και απαραίτητη είναι μια στολή δύτη εκείνη τη στιγμή. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται λέει ο σοφός λαός, αλλά το ίδιο και πολύ περισσότερο ισχύει για έναν δύτη», τόνισε χαρακτηριστικά στέλεχος του υπουργείου που μίλησε αποκλειστικά στο «Κουλούρι».

«Και φυσικά δεν είναι μόνο οι υδροσίφωνες, σε μια οποιαδήποτε πλημμύρα, αν φουσκώσει ένα ρέμα, αν βγει η θάλασσα στη στεριά, αν συμβεί κάποιο ναυάγιο, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να έχουμε μια στολή δύτη στο πορτ μπαγκάζ», πρόσθεσε.

Όπως αναμενόταν, την απόφαση του υπουργού χαιρέτισε η Ένωση Ψαροντουφεκάδων και Χειμερινών Κολυμβητών Ελλάδος, τα μέλη της οποίας ούτως ή άλλως φορούν στολή δύτη όλο το 24ωρο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.