Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Δωρεάν τατουάζ σε πρόσφυγες προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης

tattooΝέες δράσεις για την καλύτερη ενσωμάτωση των προσφύγων στην τοπική κοινωνία ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, με κυριότερο το πρόγραμμα δερματοστιξίας για πρόσφυγες που θα λαμβάνει χώρα κάθε Κυριακή του Οκτωβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Όπως ανακοινώθηκε, όποιος πρόσφυγας το επιθυμεί θα μπορεί να προσέρχεται για να «χτυπήσει» δωρεάν το πρώτο του τατουάζ, επιλέγοντας μεταξύ εκατοντάδων ευφάνταστων σχεδίων από διεθνούς φήμης tattoo artists.

Άλλωστε, αναμένεται να δώσει το «παρών» η ελίτ των καλλιτεχνών του είδους, Έλληνες και ξένοι από όλες τις ηπείρους (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Πολυνησία, Νησιά Φερόε) που θα μεταβούν στη χώρα μας για να επιδείξουν τα skills τους στην πανάρχαια τέχνη της δερματοστιξίας.

Στον χώρο θα λειτουργεί επίσης coffee bar που θα σερβίρει μονοποικιλιακό καφέ Γουατεμάλας, προσφορά της εταιρίας «Γρηγόρης Μικρογεύματα» ενώ ακόμα θα υπάρχουν cocktail bars, VIP area και περίπτερα με ρουχισμό, αξεσουάρ και gadgets σχετικά με τη δερματοστιξία.

Την παρουσίαση της διοργάνωσης έχει αναλάβει ο tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης, γνωστός στο ευρύ κοινό από την εκπομπή «World Party», ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συνομιλεί με το κοινό για τα καινούρια τους τατουάζ.

«Η δημοτική αρχή έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και τη στήριξη των προσφύγων. Πολλές από τις δράσεις μας στέφθηκαν με επιτυχία, είμαστε ικανοποιημένοι, όμως ακόμη η ένταξη των προσφύγων στη ζωή της πόλης συναντά εμπόδια. Θεωρούμε ότι τα τατουάζ θα βοηθήσουν» τόνισε για το θέμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.