Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Sunny
23°C
 

Κρίση και μιζέρια «απογείωσαν» τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η οικονομική κρίση που έχει πλήξει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει επιφέρει δραματικές συνέπειες στη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. Πολλοί έχουν χάσει τις δουλειές τους, άλλοι έχουν μείνει στο δρόμο, ενώ το τραγικό φαινόμενο των αυτοκτονιών έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι άνθρωποι που έχουν βγει έστω και άθελα τους κερδισμένοι από τις τραγικές συγκυρίες τις οποίες βιώνει η Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος από το 2009 και μετά (χρονιά η οποία σηματοδότησε την έναρξη της οικονομικής κρίσης) έχει σημειώσει άνοδο της τάξεως του 89% στις πωλήσεις δίσκων, ενώ το κοινό στις συναυλίες που δίνει ο μουσουργός έχει τριπλασιαστεί.

Ο καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αγρινίου, κύριος Θεοδόσης Γιαννίκος σχολίασε στο "Κουλούρι" το φαινόμενο: «Θεωρώ πως η αναπάντεχη επιτυχία του Αλκίνοου Ιωαννίδη είναι ένα ακόμα δείγμα της απόγνωσης του κόσμου. Η κοινωνία μας περνάει δύσκολες στιγμές και δυστυχώς καταφεύγει σε ακραίες λύσεις».

«Αρχικά είχαμε την δραματική αύξηση των αυτοκτονιών, πλέον αρκετοί συνάνθρωποι μας στρέφονται στον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Η αγορά και ακρόαση δίσκων αυτού του καλλιτέχνη, του οποίου οι στίχοι δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα και η μελωδία των τραγουδιών του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάθλιψη, αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα παραίτησης. Καλούμε τους συγγενείς των ανθρώπων που ακούνε Ιωαννίδη να απευθύνονται άμεσα στην ειδική γραμμή του συλλόγου "Η αγάπη σ'ένα αστέρι κατοικεί (αύριο βράδυ θα 'μαι εκεί)" με τηλέφωνο 176 και οι εξειδικευμένοι συνάδελφοι θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να προλάβουν το κακό».

Ο μακρυμάλλης αοιδός δεν θέλησε να σχολιάσει τους λόγους της επιτυχίας που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια και προγραμματίζει πυρετωδώς την επερχόμενη συναυλία του στο τρίτο Παγκόσμιο Συνέδριο Δυστυχισμένων το οποίο θα λάβει χώρα στη Θήβα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.