Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Sunny
23°C
 

Ανακαλύφθηκε το κρυσφήγετο των "Ληστών της ορφανής κάλτσας"

Το κρησφύγετο των "Ληστών της ορφανής κάλτσας" βρέθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε πάροδο της οδού Αριστογείτονος στα Κιούρκα. Πρόκειται για ομάδα που έκλεβε μονές κάλτσες από νοικοκυριά κατά τη διάρκεια της πλύσης, με αποτέλεσμα οι ανυποψίαστοι πολίτες να βρίσκουν “ορφανές” κάλτσες στη μπουγάδα τους. Στο κρησφύγετο της σπείρας βρέθηκαν:

  • εννιά βεντούζες διαφόρων μεγεθών
  • συρταροθήκες γεμάτες από περίπου 6.500 μονές κάλτσες, στην πλειονότητά τους χωρισμένες κατά αποχρώσεις
  • τριαντατρείς μεγάλες τσάντες από λινάτσα και έξι σακίδια πλάτης, πιθανότατα για τη μεταφορά των κλοπιμαίων
  • φόρμες, εργαλεία και γάντια υδραυλικού
  • δύο μεγάλες και πέντε μικρές αντλίες νερού, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται από συντηρητές πισίνας
  • οδηγίες χρήσης και συναρμολόγησης 15 και πλέον τύπων πλυντηρίου ρούχων
  • σχέδια των αποχετευτικών δικτύων διαφόρων περιοχών του λεκανοπεδίου, καθώς και
  • σχοινιά διαφόρων μηκών
  • γάντζοι και ιμάντες αναρρίχησης
  • χρηματικό ποσό αξίας €2.411.

Η ανακάλυψη του διαμερίσματος έγινε έπειτα από τηλεφώνημα ενός πολίτη ο οποίος είδε δύο χαμένες κάλτσες με κεντημένα τα αρχικά του στην απλώστρα του διαμερίσματος. Σύμφωνα με τις αρχές, η ομάδα δρούσε μεμονωμένα επί σειρά ετών υπό άκρα μυστικότητα. Από τις αρχές του έτους ωστόσο, οι "Ληστές της Μπουγάδας", όπως είναι αλλιώς γνωστοί, οργανώθηκαν και υπολογίζεται ότι το διάστημα από Μάιο μέχρι Αύγουστο, τα χτυπήματά τους εντάθηκαν, ειδικά στα βόρεια και ανατολικά προάστια του λεκανοπεδίου της Αττικής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, οι ληστές λειτουργούσαν βάσει οργανωμένου σχεδίου και πραγματοποιούσαν επιθέσεις στα σπίτια την ώρα που οι νοικοκυρές έβαζαν ρούχα στο πλυντήριό και αποσπούσαν μονό αριθμό καλτσών, προκαλόντας σύγχυση στις γκαρνταρόμπες. Πόσοι από εμάς δε θυμόμαστε να έχουμε βάλει για πλύσιμο τις κάλτσες μας σε ζευγάρια και όταν αυτό τελείωνε έκπληκτοι να ανακαλύπτουμε οτι λείπει μία κάλτσα με αποτέλεσμα να χαλάσει το αγαπημένο μας ζευγάρι;

Οι κλοπές γινόταν με τη μέθοδο της αναρρόφησης με τη χρήση αντλιών ή βεντούζας, όπως επίσης και με απ’ ευθείας κλοπή από τις απλώστρες των σπιτιών, τις οποίες οι δράστες προσέγγιζαν αναρριχώμενοι από τα μπαλκόνια. Εικάζεται πως οι κλεμμένες κάλτσες διοχετεύονταν ξανά στην αγορά υπό μορφή -κανονικών αυτή τη φορά- ζευγαριών διαφορετικού χρώματος, ως ένδειξη στυλ, ενώ οι άσπρες και μάυρες κάλτσες ξηλώνονταν και πωλούνταν ως απλές κλωστές. Την ώρα της εφόδου της Αστυνομίας, το διαμέρισμα ήταν άδειο, πιθανολογείται όμως πως οι δράστες ήταν εκεί το προηγούμενο βράδυ, καθώς στην ατμόσφαιρα υπήρχε μια έντονη μυρωδιά λεβάντας. Τα δακτυλικά αποτυπώματα που συλλέχθησαν αναλύονται από τη Σήμανση και η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των μελών της σπείρας. Η ΓΑΔΑ καλεί όσους πολίτες έχουν περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση, η οποία έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο, να απευθυνθούν σε αυτή.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.