Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Για να πρωταγωνιστήσει στο νέο Star Wars παραιτήθηκε ο πάπας Βενέδικτος

pope-benedict-palpatine.jpg«Σάλο» προκάλεσε στους εκκλησιαστικούς κύκλους η απόφαση του πάπα Βενέδικτου του 16ου να παραιτηθεί οικειοθελώς από τον θώκο του στα τέλη του μήνα, επικαλούμενος κόπωση η οποία δεν του επιτρέπει να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του. Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με καλά πληροφορημένα εξαπτέρυγα στο Βατικανό και σας μεταφέρει τους πραγματικούς λόγους της αποχώρησης του ποντίφικα.

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε πως ο J.J. Abrams, γνωστός από τη διάσημη τηλεοπτική σειρά Lost, σκοπεύει να γυρίσει 3 νέες ταινίες του θρυλικού «Star Wars». Ο παραγωγός ξεκίνησε επαφές με όλο το καστ των προηγούμενων ταινιών και όταν επικοινώνησε με τον Ian McDiarmid, ο οποίος υποδυόταν τον αυτοκράτορα Palpatine, πληροφορήθηκε με απογοήτευση πως ο Σκωτσέζος ηθοποιός δεν σκοπεύει να δεχτεί το ρόλο, αφού έχει αποσυρθεί από την υποκριτική προκειμένου να γίνει δοκιμαστής whiskey στα Highlands, όπου παίζει όλη μέρα γκάιντα φορώντας κιλτ και όντας τσιγκούνης, όπως όλοι οι συμπατριώτες του.

Έπειτα από την άρνηση του McDiarmid, ο Abraams αναγκάστηκε να ψάξει κάποιον που θα μπορούσε να υποδυθεί πειστικά τον αυτοκράτορα και όταν είδε μια φωτογραφία του ηγέτη της Καθολικής εκκλησίας ήξερε πως λόγω της τεράστιας ομοιότητας, ήταν ο ιδανικός. Αμέσως του έκανε μια πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί αναγκάζοντας τον πάπα Βενέδικτο να εγκατελείψει το ποίμνιο του για μια καριέρα στο Hollywood.

Η προχωρημένη ηλικία του ποντίφικα δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα αφού γυμναζόταν καθημερινά και ακολουθούσε ασκητική ζωή ενώ το υποκριτικό του ταλέντο είναι αδιαμφισβήτο, αφού όταν ήταν νεαρός πρωταγωνιστούσε στην βαυαρική σαπουνόπερα «Oktoberfest trocken bier zusammen». Τα γυρίσματα της νέας ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου και στις πρώτες του δηλώσεις ο απερχόμενος πάπας δήλωσε: «Οι καπνοί της Hollywood Boulevard κάλυψαν τον λευκό καπνό της εκλογής μου. Στεναχωριέμαι που θα εγκαταλείψω το θώκο μου αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ, αφού από μικρός ήμουν φαν της ταινίας. Luke habemus Vater».

Οι ιθύνοντες στο Βατικανό ωστόσο, παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι με την απόφαση του πάπα, με υψηλά ιστάμενο πρόσωπο μέσα από το χώρου του κονκλαβίου να τονίζει: «Δεν σκοπεύουμε να δεχτούμε την παραίτηση. Αφενός δεν είναι καλή εποχή στην αγορά για να βρούμε τον διάδοχο και αφετέρου δεν είναι δυνατόν κάθε 600 χρόνια κάποιος να παραιτείται, αυτή η θλιβερή ρουτίνα πρέπει να λάβει ένα τέλος.»


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.