Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
10°C
 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα σφυρίξει στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

diaititis_diaitis-QCg5G6Nc.1360592599Όπως αναφέρει η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ, διαιτητής στον αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός θα είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 14 Απριλίου, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Superleague, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικά στο «Κουλούρι» πηγές προσκείμενες στον κ. Μαρινάκη, η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στην ΚΕΔ και δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανάμειξη ή προτροπή από την πλευρά του προέδρου του ΟΣΦΠ. Μάλιστα, εκπρόσωπός του προσπάθησε αρχικά να ακυρώσει την απόφαση, ωστόσο αποτράπηκε απο τον κ. Μαρινάκη ο οποίος πείσθηκε για το ενδιαφέρον του εγχειρήματος.

Οι προσπάθειες που κάνει ο πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά ώστε να εξυγιάνει το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι γνωστές στο φίλαθλο κοινό της χώρας. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού άλλωστε εξέπνευσε ένα αεράκι ανανέωσης το οποίο απομάκρυνε, προς στιγμήν, τη βαριά δυσωδία που απέπνεε τόσα χρόνια το ποδόσφαιρο της χώρας. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι πως ο κ. Μαρινάκης τους τελευταίους μήνες μελετά εντατικά τους διαιτητικούς κανόνες έχοντας ως προσωπικό του σύμβουλο τον παλαίμαχο διαιτητή κ. Παπουτσέλη.

«Αν και τους τελευταίους μήνες προσπαθώ να εντρυφήσω στη διαιτητική τέχνη, δεν περίμενα να κληθώ να υπηρετήσω το Ελληνικό ποδόσφαιρο τόσο σύντομα» δήλωσε σχετικά ο κ. Μαρινάκης. «Η ΚΕΔ με αυτήν της την απόφαση με τιμά και από τη μεριά μου δεσμεύομαι πως θα κάνω το παν ώστε το ντέρμπι των αιωνίων να μείνει στην ιστορία ως ακριβοδίκαιο», είπε συνοψίζοντας.

Το «Κουλούρι» μίλησε και με τον κ. Καρπετόπουλο, βαθύ γνώστη των διαιτητικών θεμάτων, ο οποίος επικρότησε την επιλογή του κ. Μαρινάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως την «[...] καλύτερη και πιο αντικειμενική επιλογή που θα μπορούσε να κάνει η ΚΕΔ», ενώ πρότεινε ως επόπτη γραμμών τον κ. Σάββα Θεοδωρίδη. Τέλος, από την μεριά του Παναθηναϊκού δεν υπήρξε καμία αντίδραση καθώς ο πρόεδρός του είναι ιδιαίτερα απασχολημένος προσπαθώντας να γίνει παίχτης του.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.