Ιουλιανά
Clear sky
28°C
 

Την πρώτη τριλογία Star Wars παρακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αμφισβητεί τους νεκρούς από το Death Star

Τα μέρη 4,5,6 της πρώτης χρονικά τριλογίας της περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας «Ο Πόλεμος των Άστρων» παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για το δημιούργημα του Τζορτζ Λούκας, αν και δεν έκρυψε τις ενστάσεις του σχετικά με την κακή φήμη που συνοδεύει τον Darth Vader, στον οποίο όπως παραδέχεται, είδε στοιχεία ενός αγνού αρχαιοελληνικού ήρωα.

«Παρεξηγημένο παιδί, άλλωστε είδαμε στο τέλος ότι το καλό νίκησε μέσα του. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείται ένας από τους πιο κλασικούς κακούς του παγκόσμιου κινηματογράφου. Πρόκειται για κάποιον που είχε απλά ένα όραμα για μια τρανή αυτοκρατορία, όπως είχε κάποτε και ο Μέγας Αλέξανδρος», σχολίαζε ο πρώην υπουργός για να προσθέσει:

«Όσο για αυτό το περιβόητο όπλο μαζικής καταστροφής, το Death Star, δεν καταλαβαίνω τον χαμό που έγινε. Κανένας νεκρός δεν υπάρχει από το Death Star, πρόκειται ξεκάθαρα για μύθο. Απλά, μερικοί πλανήτες μπήκαν στην πορεία της ακτίνας του, αυτό δεν σημαίνει ότι πέθαναν εξαιτίας του, πρόκειται για τυχαίους θανάτους».

Όσο για το αν διαβλέπει τέλος μια ομοιότητα με τη ρητορική του σε άλλα ζητήματα, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να σεβαστούμε το γεγονός πως πέρασε ένα δύσκολο σαββατοκύριακο και αρνήθηκε ευγενικά να απαντήσει.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.