Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Κανείς στον ΣΚΑΪ δεν έχει καταλάβει ποιός είναι ο Λυριτζής και ποιός ο Οικονόμου, πέντε χρόνια μετά την πρόσληψή τους

lyritzis-oikonomouΜπορεί η δημοφιλής εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» την οποία παρουσιάζουν κάθε πρωί στον ΣΚΑΪ οι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου να συμπληρώνει σε λίγες ημέρες πέντε χρόνια προβολής, φαίνεται ωστόσο πως οι υπάλληλοι του φαληρικού σταθμού ακόμη δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν τους δυο δημοσιογράφους.

«Τον πρώτο καιρό που είχαν έρθει στο σταθμό συνέχεια μπερδευόμουν, μια αποκαλούσα τον κύριο Οικονόμου, Λυριτζή και μια τον κύριο Λυριτζή, Οικονόμου. Ήταν και πρωί - πρωί, καλά - καλά δεν είχε ανοίξει το μάτι μου ακόμη, οπότε ήταν εύκολο να μπερδευτώ», εξομολογείται στο «Κουλούρι» ο Βασίλης, υπάλληλος στο κυλικείο του καναλιού για να συνεχίσει: «Τώρα που έχουν περάσει τόσα χρόνια ομολογώ ότι ντρέπομαι να τους ρωτήσω κι έτσι αποφεύγω να τους προσφωνήσω, ενώ όποτε ρωτάω κάποιον άλλο για το ποιός είναι ποιός, κανείς δεν μπορεί να μου απαντήσει με σιγουριά».

Το ίδιο πρόβλημα ωστόσο φαίνεται πως αντιμετωπίζουν τόσο οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο τιμ της εκπομπής όσο και οι αξιωματούχοι του ΣΚΑΪ, οι οποίοι δεν αποκαλούν ποτέ τους δημοσιογράφους με το όνομά τους. «Όταν τους πείσαμε να αφήσουν την ΕΡΤ με προορισμό το σταθμό μας, συνειδητοποιήσαμε ότι κανένας δεν ξέρει ποιός είναι ο Λυριτζής και ποιός ο Οικονόμου. Πήραμε τηλέφωνο τους παλιούς συναδέλφους τους, τις γυναίκες τους, ακόμη και ανθρώπους που είχαν υπηρετήσει μαζί τους στο στρατό ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να μας πει με σιγουριά. Σκεφτείτε ότι όταν υπέγραψαν στο κανάλι δώσαμε στον καθένα τους από δυο συμβόλαια, ένα με το κάθε όνομα, για να είμαστε σίγουροι. Μπορεί να πέταξαν τα λάθος συμβόλαια βάζοντας τις υπογραφές τους στα σωστά, ωστόσο δεν καταφέραμε να δούμε ποιός υπέγραψε ποιό κι έτσι χάσαμε μια χρυσή ευκαιρία να τους ξεχωρίσουμε», περιγράφει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του καναλιού.

Φαίνεται όμως πως οι δυο έμπειροι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και στις συναλλαγές τους με το δημόσιο, ενώ μιλώντας στο στενό τους περιβάλλον δεν κρύβουν πως συχνά και οι ίδιοι δεν θυμούνται ποιός είναι ποιός. Έτσι έχουν φτάσει στο σημείο να εξετάζουν διάφορες λύσεις, όπως το να φοράνε διαρκώς την στρατιωτική τους ταυτότητα ενώ και οι δυο τάσσονται υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ανθρώπους του ίδιου φύλου, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς και να αποκτήσουν επιτέλους το ίδιο επίθετο.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε  με τον Βασίλη Λυριτζή για να ακούσει την άποψή του, ωστόσο αφού ο δημοσιογράφος μας τον αποκάλεσε πέντε φορές Δημήτρη, αυτός έκλεισε εκνευρισμένος το τηλέφωνο, ξεκαθαρίζοντας πως είναι σχεδόν σίγουρος πως είναι ο Βασίλης.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.