Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Mainly clear
20°C
 

7 στους 10 υπαλλήλους των Fridays βάζουν τα κλάματα μόλις τελειώσει η βάρδιά τους, έρευνα έδειξε

fridays-eatontownΑποτελέσματα που σοκάρουν περιλαμβάνει εσωτερική έρευνα σχετική με την ικανοποίηση των υπαλλήλων της γνωστής αμερικανικής αλυσίδας εστιατορίων TGI Fridays. Ενδεικτικά, 7 στους 10 βάζουν τα κλάματα μέσα στο εστιατόριο, αμέσως μετά το τέλος της βάρδιάς τους, 3 στους 10 κάθονται σε εμβρυακή στάση στο ντους για πάνω από 20 λεπτά κάθε βράδυ και 2 στους 10 παίρνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Στην ερώτηση σχετικά με το ποιά είναι η πιο επιβραβευτική στιγμή της δουλειάς τους, οι περισσότεροι υπάλληλοι απαντούν «όταν πέφτει από την καρέκλα του ο πελάτης που σηκώσαμε για τα γενέθλιά του», ενώ ακολουθούν οι «η στιγμή που χτυπάει το καμπανάκι του last call» και «όταν αντικαθιστώ πατάτες με σαλάτα».

Η έρευνα η οποία διεξήχθη πανελλαδικά την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2014, περιέχει όμως και κάποια στοιχεία ελπίδας, αντίδρασης αλλά και ικανοποίησης των εργαζομένων στον χώρο με τα ελεύθερα σχόλια. Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια από αυτά:

  • «30 μέρες μείνανε ρε, δεν φοβάμαι τίποτα. Θα δούμε ποιόν θα ντύνουμε Γουόλντο μετά το Γενάρη»
  • «Χαίρομαι πολύ που έχω την ευκαιρία να κάνω νέους φίλους σε κάθε τραπέζι που σερβίρω»
  • «Η απασχόληση στα Fridays με κάνει πολύ χαρούμενη, γιατί μπορώ να μαθαίνω από πρώτο χέρι το αν οι πελάτες έμειναν ευχαριστημένοι από τα γεύματά τους»

Η έρευνα αναρτήθηκε μέσα στο σαββατοκύριακο από άγνωστο πρόσωπο στην ιστοσελίδα wikileaks και έχει διαβαστεί περισσότερες από εννέα εκατομμύρια φορές. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη πολλές φορές στο παρελθόν, αφού αποτελεί μέσο που προστατεύει την ταυτότητα των πηγών του και έχουν αναρτηθεί εκεί από εμπιστευτικά μηνύματα κυβερνήσεων μέχρι αποδεικτικά στοιχεία για αεροψεκασμούς πληθυσμών. Με ενδιαφέρον τέλος αναμένουμε την αντίδραση της εταιρείας στα αποτελέσματα της έρευνας.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.