Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
19°C
 

Συνεργασία Π. Παντελίδη με τους Arctic Monkeys

Μία ακόμα επιτυχία έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις συνεργασίες Eλλήνων καλλιτεχνών με διεθνούς φήμης σταρ. Πρόκειται για τους βρετανούς ποπ αστέρες Arctic Monkeys, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να ηχογραφήσουν με τον ανερχόμενο Έλληνα τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Alex Turner, βρέθηκε ινκογκνίτο στη χώρα μας στα τέλη του Νοεμβρίου για λόγους αναψυχής. Κατά τη διαδρομή του με το ταξί από το αεροδρόμιο βρέθηκε μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς άκουσε στο ραδιόφωνο μια επιτυχία του δημοφιλούς Έλληνα σταρ του πενταγράμμου. Ο ενθουσιασμός του ήταν άμεσος. “Ξαφνιάστηκα με τη χροιά της φωνής του και τον τρόπο με τον οποίο πέρναγε από στίχο σε στίχο. Ρώτησα τον οδηγό πληροφορίες και μου είπε όλη την ιστορία του Παντελή και μου μετέφρασε και τα τραγούδια του στα αγγλικά. Πρώτη μου σκέψη ήταν πως πρέπει με τα υπόλοιπα παιδιά να συνεργαστούμε άμεσα μαζί του”.

Ο Turner δήλωσε στο "Κουλούρι" πως το γεγονός ότι τόσο ο Π. Παντελίδης, όσο και οι Arctic Monkeys έγιναν διάσημοι από διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ. το YouTube και το MySpace αντίστοιχα) αποτελεί το στοιχείο που ώθησε τη βρετανική μπάντα να επιδιώξει τη συνεργασία. “Μπορεί η μουσική που γράφουμε και οι δύο να μην είναι παρόμοια, αλλά η κοινή πορεία προς την κορυφή, η ικανότητα του Παντελή να τραγουδάει τόσο ωραία για τις χαμένες αγάπες και το γεγονός πως και οι δύο θεωρούμε το χιούμορ περιττό στοιχείο σε έναν άνθρωπο αρκούσαν για να μας φέρουν κοντά”. Άτομα από τον στενό κύκλο του Π. Παντελίδη ανέφεραν την ικανοποίηση του έλληνα σταρ για το ενδιαφέρον εκ μέρους των Bρετανών. Επίσημες δηλώσεις δεν έχουν γίνει ακόμα, λόγω του φόρτου εργασίας του τραγουδιστή στο κέντρο όπου εμφανίζεται.

Οι μάνατζερ των καλλιτεχνών έχουν ήδη έρθει σε επαφή και η συνεργασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την δεύτερη συνάντηση όλων των εμπλεκομένων τις επόμενες εβδομάδες στο Λονδίνο. Οι πρώτες λεπτομέρειες κάνουν λόγο για ένα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή καθώς και σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων βινυλίου. Την παραγωγή θα επιμεληθούν οι Turner και Παντελίδης υπό την επίβλεψη των σταθερών συνεργατών των βρετανών, James Ford και Josh Homme, και το γεγονός αναμένεται να γιορταστεί με μια κοινή εορταστική συναυλία στην O2 Arena του Λονδίνου.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.