Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

«Uncle Sam wants you», το σύνθημα του Α. Σαμαρά στην Κίνα

samarnΑποκλειστικά στις πλάτες του έχει πάρει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το κυνήγι διεθνών επενδύσεων για τη χώρα μας, στα πλαίσια του οποίου βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κίνα. Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, ο κ. Σαμαράς εκτιμά πως η προσέλκυση ξένων επενδυτών είναι κομβικής σημασίας για την ανόρθωση -με τη βοήθεια της Παναγίας- της πατρίδας, κατά συνέπεια έχει αφιερώσει όλη του την ενέργεια σε αυτήν την προσπάθεια, χρησιμοποιώντας κάθε εργαλείο που έχει στα χέρια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός έχει μάλιστα αποφασίσει να στηρίξει στο πρόσωπο του την καμπάνια προώθησης της χώρας μας ως επενδυτικού παράδεισου, θεωρώντας πως έτσι θα καταφέρει να πείσει για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Επιπρόσθετα, ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως το πρόσωπο του διαθέτει όλες τις απαραίτητες γωνίες καθώς και την ιδανική αναλογία μύτης - στόματος - φρυδιών ώστε να μεταδώσει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα της σιγουριάς, της αποφασιστικότητας αλλά και της αισιοδοξίας.

Με αυτό το σκεπτικό το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργικού γραφείου, που στελεχώνεται από παγκοσμίου φήμης επιστήμονες της διαφήμισης, δημιούργησε απευθυνόμενο στους διεθνείς επενδυτές την νέα καμπάνια με σύνθημα «Uncle Sam wants you», εκμεταλλευόμενο το γεγονός πως ο κ. Σαμαράς αποκαλείται συχνά Sam στο εξωτερικό. Άλλωστε, το Antonis Samaras αν και ιδιαιτέρως εύηχο, θεωρείται δύσκολο να προφερθεί από τους συνομιλητές του Πρωθυπουργού στα πέρατα της υφηλίου.

«Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιας χώρας σου λέει «Σε θέλω», τότε τι άλλο θέλεις;» σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του μεγάρου Μαξίμου που δηλώνουν πως δυσκολεύονται να συγκρατήσουν την αισιοδοξία τους. «Είμαι σίγουρος πως θα έχει τεράστια επιτυχία, ήδη από χτες έχουν 'σπάσει' τα τηλέφωνα εδώ ενώ η Wall Street Journal ετοιμάζει αφιέρωμα» τονίζει στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά ο οποίος βρίσκεται σε συνεννοήσεις για την προμήθεια 2,000 κόκκινων χαλιών από παραδοσιακή βιοτεχνία της Τεχεράνης.

Όπως μεταδίδουν ρεπόρτερ φιλικά προσκείμενοι στη Συγγρού, η καμπάνια αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα την Παρασκευή στα γραφεία του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο και θα αποτελέσει τον «άσο στο μανίκι» του κ. Σαμαρά καθόλη τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ασία, την Κεντρική και Νότια Αμερική και την Ωκεανία.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι πως το περιβάλλον του κ. Σαμαρά αναμένει πως η ανταπόκριση των διεθνών επενδυτών στη νέα καμπάνια θα είναι τόσο ενθουσιώδης που η χώρα μας θα έχει εξέλθει οριστικά από την κρίση το αργότερο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, ανήμερα της Παναγίας της Κοτοποδιανής ή αλλιώς Παναγίας της Βλαχερνών.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.