Ιουλιανά
Clear sky
35°C
 

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Άγιο Δημήτριο

Ο Άγιος Δημήτριος, ο οποίος γιορτάζει σήμερα, 26 Οκτωβρίου, είναι ένας από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο.

Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, στην πόλη που γεννήθηκε, έζησε και μαρτύρησε. Αυτά σίγουρα τα ξέρατε.

Ιδείτε κάποια «σημεία» της ζωής του που πολλοί αγνοούν:

1 . Το μιούζικαλ είναι το αγαπημένο του είδος θεάτρου. Τραγουδά πραγματικά υπέροχα.

2. Το 304, αθωώθηκε μετά από δίκη σε βάρος του, όταν είχε κατηγορηθεί για «ύποπτες σχέσεις με νεαρά άτομα» αφού σχημάτισε ένα κύκλο νεαρών μαθητών και τους δίδασκε την Αγία Γραφή στις υπόγειες στοές κοντά στα δημόσια λουτρά της πόλης.

3. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 297 και ενώ πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, την εγκατέλειψε καθώς ασχολήθηκε με τον Χριστιανισμό. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, παρακολούθησε ορισμένα σεμιναριακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

4. Στο διαμέρισμά του υπάρχει ένα ξεχωριστό δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιεί όποτε θέλει να αφοσιωθεί στη συγγραφή. Εκεί έχει μια μάσκα, έναν σκελετό και μια τεράστια κατσαρίδα, δημιουργώντας έτσι μια απόκοσμη ατμόσφαιρα.

5. Μία από τις αγαπημένες του δουλειές ήταν όταν εργαζόταν σε μια πισίνα ξενοδοχείου στη Χαλκιδική.

6. Αγαπάει υπερβολικά τις γάτες.

7. Πιστεύει πολύ στο Θεό. Η αγάπη του για την εκκλησία, όπως έχει πει ο ίδιος, προέκυψε από τη γιαγιά του και τη μαμά του που του έμαθαν να λέει προσευχή.

8. Είναι φαν του Twilight

9. Πριν λίγα χρόνια, είχε δηλώσει πως διαβάζει βιβλία της Καμπάλα. Τότε, είχαν πει ότι την ασπάστηκε, κάτι που ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά, δηλώνοντας καιρό μετά πως μετάνιωσε για εκείνη τη δήλωση, αφού δεν περίμενε τι θα ακολουθούσε.

10. Λατρεύει να ακούει, αλλά και να χορεύει, hip-hop μουσική.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.