Ιουλιανά
Clear sky
31°C
 

Σοκ στην αγορά έχει προκαλέσει η απεργία υπαλλήλων σαλιώματος χαρτικών

Σοκ στην αγορά έχει προκαλέσει η πανελλήνια απεργία υπαλλήλων σαλιώματος χαρτικών, καθώς δεν έχουν προσέλθει στην εργασία τους για πάνω από δύο εβδομάδες.

Οι πρώτες συσκευασίες με χαρτιά υγείας και κουζίνας που δεν είναι κολλημένα στο χαρτονένιο κυλινδρικό κέντρο, αλλά ούτε και στον εαυτό τους εξωτερικά, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα σούπερ μάρκετ.

Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που, αν και στην αρχή χάρηκαν που δεν έπρεπε να ξεκολλήσουν την αρχή του χαρτιού από το υπόλοιπο ρολό, έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν είδαν το χαρτί να ξετυλίγεται ανεξέλεγκτα καθώς δεν ήταν κολλημένο πουθενά.

Πολλοί καταναλωτές που αγοράζουν μεγάλες ποσότητες χαρτιού υγείας για να πετύχουν καλύτερες τιμές, και στη συνέχεια τα στοιβάζουν προσεκτικά σε κάποιο ντουλάπι, έχουν «χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους» γιατί πλέον αδυνατούν να τα στοιβάξουν όμορφα χωρίς να κρέμονται οι άκρες όλων των ρολών.

Οι υπάλληλοι γλειψίματος χαρτικών ζητούν «το αυτονόητο» σύμφωνα με τον Λάμπη Δασκαλάκη, πρόεδρο της ΠΕΥΣΧ, «δηλαδή τον εκσυγχρονισμό των συνθηκών εργασίας, η οποία δε θα πρέπει να επαφίεται στο σάλιωμα και το γλείψιμο χιλιάδων ρολών χαρτιού καθημερινά από έναν υπάλληλο. Στο ελάχιστο, θα πρέπει να δοθούν στους υπάλληλους σφουγγαράκια και νερό όπως ακριβώς πέτυχαν με αγώνες και θυσίες οι φίλοι υπάλληλοι ταχυδρομείων».

Από την πλευρά της, η ένωση χαρτοβιομήχανων επιμένει πως το ανθρώπινο σάλιο είναι το υλικό που κολλάει καλύτερα το χαρτί κουζίνας - αλλά και το χαρτί υγείας - με τον εαυτό του. Επιμένει επιπροσθέτως, πως η ανθρώπινη γλώσσα είναι το φυσικό μέσο εφαρμογής του σάλιου, και δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τη φύση των πραγμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε, με ανάρτησή του στο Facebook, τις κινητοποιήσεις στις αντιδράσεις ορισμένων επαγγελματιών του συνδικαλισμού στη διαφάνεια, καθώς «έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας».

Ο πρωθυπουργός παρενέβη στις απεργιακές κινητοποιήσεις, με ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία ξεκαθαρίζει πως «για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!».

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί από κοντά το θέμα, και θα σας ενημερώσει για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.