Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

Οι James θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Eurovision

Σε μια επιλογή που θα προκαλέσει αίσθηση προσανατολίζεται η ΕΡΤ για την εκπροσώπηση της χώρας μας στην Eurovision του 2013 που θα λάβει χώρα στην πόλη Μάλμε της Σουηδίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Κουλουριού" οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης βρίσκονται "μια ανάσα" από τη συμφωνία με το αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού, τους Βρετανούς James.

Η πρώτη επαφή μεταξύ του διευθυντή της ΕΡΤ Τζώνη Καλημέρη και του συγκροτήματος από το Μάντσεστερ έγινε τον περασμένο Ιούνιο, όταν οι James είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα στα πλαίσια του Eject Festival. Ο τραγουδιστής των James, Tim Booth έδειξε πολύ θετικός στην κρούση που του έγινε και η συμφωνία σχεδόν οριστικοποιήθηκε λίγο καιρό αργότερα, όταν οι δύο πλευρές συναντήθηκαν τυχαία στη Δονούσα, όπου και παραθέριζαν.

Όπως διαρρέεται από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο το τραγούδι που θα ερμηνεύσουν οι James να έχει ελληνικό στίχο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι διαδικασίες ανάθεσης ξεκίνησαν αρκετά νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές έτσι ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου ο Tim Booth να αρχίσει μαθήματα ελληνικών. Τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού θα γράψει η Ναταλία Γερμανού και τις χορογραφίες θα αναλάβει για ακόμη μια χρονιά ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο "Κουλούρι" ο Tim Booth δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοοι με την προοπτική να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα σε αυτή την τεράστια διοργάνωση. Έχουμε επισκεφτεί τη χώρα σας πάρα πολλές φορές και ο κόσμος μας έχει δείξει τόση αγάπη που την αισθανόμαστε πλέον σαν δεύτερη πατρίδα μας. Είναι τιμή μας αλλά και τεράστια ευθύνη να ακολουθήσουμε τα χνάρια μουσικών κολοσσών όπως ο Πασχάλης, ο Κώστας Μπίγαλης, ο Σαρμπέλ, η Καλομοίρα και φυσικά ο Γιώργος Αλκαίος. Εύχομαι να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων και να φέρουμε την διάκριση που τόσο έχει ανάγκη ο ταλαιπωρημένος λαός."


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.