Αφρικανικά πόνι
Clear sky
32°C
 

Έτοιμος να βάλει παράγωγο στην εξίσωση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής των τιμολογίων ρεύματος ο Θόδωρος Σκυλακάκης

Σε μεγάλη αναταραχή βρίσκεται σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, καθώς ο μηχανισμός διακύμανσης για τη διαμόρφωση των τιμών στα νέα «χρωματιστά» κυμαινόμενα τιμολόγια δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, κυρίως λόγω της σταθερής σχετικά πορείας της τιμής του ρεύματος στη χονδρική αγορά διεθνώς.

Πιο συγκεκριμένα, η ελαφρώς πτωτική πορεία με σταδιακό ρυθμό της τιμής χονδρικής έχει ως αποτέλεσμα πολύ μικρές διακυμάνσεις της τελικής τιμής, όπως προβλέπει η εξίσωση υπολογισμού του μηχανισμού διακύμανσης ΜΔ = α * (ΤΕΑΜ-1 – Lu) + β (όπου ΤΕΑΜ-1 ο μέσος όρος των χρηματιστηριακών τιμών του προηγούμενου μήνα και οι α, β και Lu είναι τυχαίοι αριθμοί σχεδιασμένοι για να δίνουν έξτρα ενδιαφέρον στην εξίσωση).

Ως εκ τούτου, οι αυξομειώσεις της τιμής για τους τελικούς καταναλωτές βγαίνουν τόσο μικρές που πρακτικά δεν έχουν γίνει αντιληπτές από κανέναν και η καθημερινότητα στο οικονομικό επιτελείο του υπουργείου παραμένει το ίδιο μουντή και ανιαρή όπως και πριν, απολύτως τίποτα δεν έχει αλλάξει, καμία ίντριγκα ή σπίθα δεν έχει φωτίσει τη ρουτίνα, με τον ίδιο τον κ. Σκυλακάκη να εμφανίζεται εμφανώς επηρεασμένος ψυχολογικά.

«Με το που μπει ο Φεβρουάριος τα αλλάζουμε πάλι και βάζουμε παραγώγους» διαμήνυσε χτες ο υπουργός σε στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι τον κοιτούσαν βαριεστημένα. «Τόσο καιρό τα προετοιμάζαμε, δοκιμάζαμε αριθμούς και πράξεις για να μας τα χαλάσει το διεθνές χρηματιστηριακό τοπίο. Όμως δεν θα το βάλουμε κάτω, θέλω να δω στην εξίσωση μας αυτά τα δέλτα τα γυρτά, τα ωραία τα καλλιγραφικά, που μοιάζουν με νότες. Ή είναι θήτα; Όπως και να 'χει πάμε να τα βάλουμε», συμπλήρωσε.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον Θόδωρο Σκυλακάκη για περαιτέρω δηλώσεις, ωστόσο εκείνος αρκέστηκε να συμβουλέψει τους καταναλωτές να προμηθευτούν ένα αντίτυπο του Nova Methodus pro Maximis et Minimis του Gottfried Wilhelm Leibniz με χρονολογία έκδοσης το 1684, προκειμένου να «φρεσκάρουν» τις γνώσεις τους στον διαφορικό λογισμό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.