Ιουλιανά
Clear sky
33°C
 

Ημέρα παιδικής εργασίας η 4η Ιουλίου για τα ελληνικά νησιά

Σε μια σπάνια και ιδιαίτερα όμορφη πρωτοβουλία αποφάσισε να προχωρήσει η ένωση επιχειρηματιών των ελληνικών νησιών, καθιερώνοντας την 4η Ιουλίου ως ημέρα παιδικής εργασίας.

Έτσι, τη συγκεκριμένη ημέρα, σε όλες τις ταβέρνες, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα ξενοδοχεία και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις των ελληνικών νησιών, αναμένονται να δουλέψουν μικρά παιδιά, ώστε να ξεκουράσουν τους ενήλικες εργαζομένους και να αρχίσουν να μαθαίνουν τη δουλειά.

Τα παιδιά θα πρέπει να είναι αυστηρά μέχρι 15 ετών, ενώ φυσικά θα εργαστούν αμισθί, με τα μικρότερα εξ αυτών να είναι μέχρι και μερικών μηνών, τα οποία και θα ασχοληθούν κυρίως με χειρωνακτικές εργασίες χαμηλού βάρους.

«Αγαπάμε τα παιδιά, αγαπάμε την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και βρήκαμε έναν υπέροχο τρόπο να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά υπαλλήλων μας. Από μικρά κι από τρελά θα μάθουν τα τυχερά», σχολίασε ιδιοκτήτης Rooms to Let στην Σαντορίνη, τονίζοντας ωστόσο πως προβληματίζεται αφού μόλις δύο παιδιά κάτω των 5 ετών έχουν δηλώσει πρόθυμα να εργαστούν ως καθαριστές.

«Φοβάμαι πως οι φήμες ότι τα παιδιά είναι κακομαθημένα επιβεβαιώνονται. Κρίμα και δεν ήθελα να το πιστέψω», κατέληξε. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.