Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
17°C
 

2 μήνες προσδόκιμο ζωής για όσους καταναλώσουν πατάτες με φύτρες

Ένα σοβαρό πρόβλημα έχει έρθει στο φως τελευταία, αφού έχουμε χάσει πάνω από δέκα άτομα από βρώση πατατών με φύτρες το τελευταίο εξάμηνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φύτρες που έχουν οι πατάτες είναι τόσο ισχυρές που δεν διαλύονται από το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα, με αποτέλεσμα μέσα σε δύο μήνες, όλο το ανθρώπινο σώμα να γεμίζει φύτρες που μεγαλώνουν μέχρι να κόψουν το νήμα της ζωής του θύματός τους.

Πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν την ξέρουν αυτή τη σημαντική πληροφορία, και με την όλο και αυξανόμενη κατανάλωση πατάτας, το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης για το θέμα.

«Το Κουλούρι» επικοινώνησε με θεία 24χρονου που απεβίωσε μετά από δίμηνη άνιση μάχη με πατάτα με φύτρα, η οποία δήλωσε: «Αυτό που έζησα δεν το έχω ξαναζήσει και εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν. Ενώ τρώγαμε μια τηγανιά πατάτες με πλησίασε ο Δημήτρης και κάτι προσπάθησε να μου πει στο αυτί, αλλά δεν κατάλαβα τι, γιατί είχε χάσει ήδη τη φωνή του.

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες, τον είδα να περναει από πολλά στάδια μέχρι να καταλήξει. Από την έλλειψη φωνής στην αρχή, μέχρι το κιτρίνισμα όλων των νυχιών του, μέχρι στο τέλος-τέλος τις φύτρες που έβγαιναν από τα ρουθούνια του και τα αυτιά του».

«Δυστυχώς πέθανε, αλλά αποφασίσαμε να τον φυτέψουμε ολόκληρο αντί να κάνουμε άλλου είδους ταφή. Έτσι θα μπορέσει να προσφέρει και μετά-θάνατον, κάτι που σίγουρα θα ήθελε και ο ίδιος. Να είμαστε καλά, να ζήσουμε να τον θυμόμαστε και να τρώμε και καμία πατάτα στη μνήμη του».

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την παράξενη αυτή υπόθεση και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.