Ιουλιανά
Clear sky
29°C
 

Βιβλία του Άδωνι Γεωργιάδη θα μπορούν να αγοράζουν οι ασθενείς αντί για το «εισιτήριο» των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

adonisypoyrgara

Μια εναλλακτική επιλογή θα έχουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 οι ασθενείς οι οποίοι θα χρειαστεί να νοσηλευθούν σε δημόσια νοσοκομεία και δεν επιθυμούν να πληρώσουν το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για τη νοσηλεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα, ο υπουργός διευκρίνισε πως το μέτρο του «εισιτηρίου» θα ισχύσει κανονικά, καθώς είναι προσυμφωνημένο με την τρόικα στα πλαίσια του Μνημονίου, όμως μετά από ανηλεή διαπραγμάτευση κατάφερε να εξασφαλίσει στους πολίτες το δικαίωμα της επιλογής: θα μπορούν είτε να πληρώσουν τα 25 ευρώ, είτε να αγοράσουν ίσης αξίας βιβλία των εκδόσεων «Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων», ιδιοκτησίας του ίδιου του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Νομίζω πως είναι μια θετική εξέλιξη. Οι ασθενείς θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν επιμορφωτικά βιβλία σε καλές τιμές, τα οποία θα έχουν την άνεση να μελετήσουν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, ενώ παράλληλα τα χρήματα τους θα 'πιάνουν τόπο' καθώς θα διοχετεύονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας» σχολίασε χαρούμενος ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν θεωρεί πως υπάρχει κάποιου είδους ασυμβίβαστο λόγω του γεγονότος ότι οι εκδόσεις είναι της ιδιοκτησίας του, ο 41χρονος πολιτικός κούνησε ενοχλημένος δεξιά-αριστερά το κεφάλι του, αναστέναξε και απάντησε: «Ήξερα ότι θα βρεθούν κάποιοι κακοήθεις που θα αρχίσουν να πετούν λάσπη. Εμείς προωθούμε τον ελληνικό πολιτισμό και την αρχαία Ελλάδα και αυτοί διαμαρτύρονται. Πρόκειται για τους ίδιους γνωστούς-αγνώστους που έκαιγαν κάθε εβδομάδα το βιβλιοπωλείο μας στα Εξάρχεια. Ε, λοιπόν, μέχρις εδώ, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τους αφήσει να σταθούν εμπόδιο στην επιμόρφωση των Ελλήνων.»

Σημειώνεται πως ο κ. Γεωργιάδης έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να συνεισφέρει στην πολιτιστική επιμόρφωση των πολιτών, όταν στις αρχές Ιουλίου διάβαζε αποσπάσματα από τα βιβλία του σε κατάκοιτους ασθενείς κατά τη διάρκεια των μεταμεσονύκτιων «εφόδων» του σε δημόσια νοσοκομεία. Η κίνηση είχε τότε χαρακτηριστεί ως παταγώδης αποτυχία, καθώς οι ασθενείς δεν έδειχναν κανένα ενδιαφέρον για τους αρχαιοελληνικούς μύθους και τις παραδόσεις, ενώ δεν έδειχναν να συγκινούνται ούτε από τις διαφόρων ειδών συνομωσιολογικές προσεγγίσεις των εν λόγω βιβλίων.

Μάλιστα, η πρακτική του Υπουργού είχε τότε συναντήσει και την έντονη αντίδραση των γιατρών και νοσηλευτών των νοσοκομείων που είχαν επισημάνει ότι οι αναγνώσεις είχαν επιφέρει σοβαρότατες επιπλοκές στην κατάσταση πολλών ασθενών, οι οποίοι έχαναν κάθε διάθεση για ζωή καθώς άκουγαν τον Άδωνι Γεωργιάδη να τους διαβάζει για τη μαγεία της ελληνικής γλώσσας, τα βυζαντινά τάματα και αναθήματα ή την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.