Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
18°C
 

Ένα βουνό τον μήνα θα κληρώνει στο εξής η φορολοταρία της ΑΑΔΕ

Τους τίτλους ιδιοκτησίας ενός ορεινού όγκου της χώρας μας θα λαμβάνει κάθε μήνα ένας υπερτυχερός στη λοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ συνολικά 250 τυχεροί θα μοιράζονται αποχαρακτηρισμένα οικόπεδα στους πρόποδες.

Ο δικαιούχος του εκάστοτε βουνού θα κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα εκμετάλλευσης του όρους, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών του πόρων. Ενδεικτικά αναφέρονται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών, η εξόρυξη λιγνίτη ή μεταλλευμάτων, η τουριστική εκμετάλλευση και η διοργάνωση χιονοδρομιών, ωστόσο το υπουργείο παροτρύνει τους μελλοντικούς δικαιούχους να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και το επιχειρηματικό τους πνεύμα.

Στη φορολοταρία συμμετέχουν οι αποδείξεις από συναλλαγές με «πλαστικό» χρήμα, ενώ μια σειρά κανόνων προσδίδουν το απαραίτητο «αλατοπίπερο» στη διαδικασία. Έτσι, οι λαχνοί αυξάνονται ως συνάρτηση του υψομέτρου της μόνιμης κατοικίας του φορολογούμενου και πολλαπλασιάζονται αν κανείς απαριθμήσει τα δέκα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας στη σωστή σειρά, μαζί με τον νομό στον οποίο βρίσκονται. Επιπλέον, οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο δέντρο ή συστάδα θάμνων που βρίσκεται υπό την επίβλεψή του.

Όπως ανακοινώθηκε, η αρχή θα γίνει στην προσεχή κλήρωση για τον Φεβρουάριο με την Γκιώνα, η οποία ασφαλώς προσφέρεται για τη δημιουργία υπερσύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου αλλά και για άλλες δραστηριότητες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα Βαρδούσια, ο Χελμός, το Βελούχι, η Βασιλίτσα, το Παγγαίο και Δίρφη, για να ακολουθήσουν μετά το καλοκαίρι τα Άγραφα, η Οίτη, το Φαλακρό και ο Γράμμος.

Από τα έπαθλα των μηνιαίων κληρώσεων εξαιρούνται προς στιγμήν τα 6 «Απάτητα Βουνά» που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο η κυβέρνηση – τα Λευκά Όρη, ο Ταΰγετος, το Σάος στη Σαμοθράκη, η Τύμφη, ο Σμόλικας και το όρος Χατζή. Αυτά αναμένεται να συμπεριληφθούν στη χριστουγεννιάτικη και την πρωτοχρονιάτικη έκδοση της φορολοταρίας, που θα μοιράσουν ακόμα πιο πλούσια δώρα στους τυχερούς.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τους λαχνούς τους και για τα κληρωθέντα βουνά στο διαδικτυακό περιβάλλον myAADE της ΑΑΔΕ.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.