Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Θραύση κάνουν τα νέα συναρμολογούμενα φυτά του IKEA

Κύμα ενθουσιασμού έχουν προκαλέσει τις τελευταίες μέρες στο καταναλωτικό κοινό τα νέα συναρμολογούμενα φυτά IKEA, που κυκλοφόρησαν στα καταστήματα την περασμένη εβδομάδα.

Ήδη φημολογείται πως έχουν οδηγήσει σε αύξηση πωλήσεων έως και 450% σε σύγκριση με την εβδομάδα που προηγήθηκε της κυκλοφορίας τους, με χιλιάδες αγοραστές να τα προτιμούν για την ευκολία που προσφέρουν στην μεταφορά και την χαμηλότερη τιμή τους. Όπως συμβαίνει και για τα έπιπλα IKEA, έτσι και για τα φυτά οι άνθρωποι φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να αφιερώσουν τον χρόνο που χρειάζεται για τη συναρμολόγησή τους.

Τα συναρμολογούμενα φυτά είναι 100% φυσικά και κυμαίνονται σε μέγεθος από γλαστράκια μικρού μεγέθους με κακτοειδή μέχρι ολόκληρα δέντρα όπως αβοκαντιές, μπανανιές ή βελανιδιές, που μπορούν να μεταφυτευτούν σε κήπους ή μπαλκόνια. Η διαδικασία της συναρμολόγησης αλλάζει ανάλογα με το είδος του φυτού και τον αριθμό των κλαδιών, φύλλων ή βλαστών που συσκευάζονται ξεχωριστά και «κουμπώνουν» με ειδική σουηδική τεχνολογία.

Η λιανική εξοπλισμού και επίπλων της ΙΚΕΑ παρουσίασε μείωση πωλήσεων 19,4% το 2020 σε σχέση με το 2019, με τα κέρδη να πέφτουν από 39,7 εκατ. σε 30,3 εκατ. ευρώ υπό με το μετρικό σύστημα EBITDA THC S400 ©. Ωστόσο, το πρώτο εξάμηνο που 2021 καταγράφηκε γρήγορη ανάκαμψη, η οποία πλέον φαίνεται να κορυφώνεται λόγω των συναρμολογούμενων φυτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα σε όσους έσπευσαν να επισκεφθούν τα IKEA για να θαυμάσουν τα νέα φυτά, ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που εξέφρασε ανοιχτά το ενδιαφέρον του ώστε να εγκατασταθούν άμεσα στο κέντρο της Αθήνας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.