Πάει κι αυτό
Overcast
25°C
 

Πώς θα βγούμε από την... τρύπα

Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποίησε το Υπουργείο Τουρισμού, όπου παρουσιάστηκε ένα φιλόδοξο σχέδιο που έχει στόχο να επαναφέρει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό στις πρώτες θέσεις προτίμησης των ξένων ταξιδιωτών και να ενισχύσει την πονεμένη Ελληνική οικονομία.

Πυλώνας του εν λόγω σχεδίου είναι η κατασκευή γηπέδων γκολφ σε κάθε πόλη, στα πρότυπα του σχεδίου "Κάθε πόλη και πανεπιστήμιο". "Μετά από αυτό όλα τα άλλα ακολουθούν σαν ντόμινο" δήλωσε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη καθώς έστρωνε τα μαλλιά της και στην συνέχεια παρουσίασε στοιχεία που κάνουν και τους πιο απαισιόδοξους να χαμογελούν. Μόνο από την προώθηση του γκολφ στη χώρα μας, οι αεροπορικές μεταφορές αναμένεται να αυξηθούν πάνω από 230 τοις εκατό, η πληρότητα των ξενοδοχείων αναμένεται να αγγίξει το 96 τοις εκατό χειμώνα-καλοκαίρι, ενώ τα εστιατόρια και οι αρχαιολογικοί χώροι αναμένεται να είναι διαρκώς γεμάτα.

Διεθνείς διαγωνισμοί για την ανάθεση των έργων κατασκευής των γηπέδων θα ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο, ενώ αναμένονται να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή πάνω από 60 γηπέδων των 18 τρυπών (σύνολο 1080 τρύπες σε όλη την επικράτεια) . Το Υπουργείο Τουρισμού είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Παιδείας, για την αξιοποίηση των χώρων των περιφερειακών Πανεπιστημίων που κλείνουν.

Η πανέμορφη Υπουργός

Η νέα Υπουργός Τουρισμού, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντα της μόλις τον περασμένο Ιούνιο, έχει αγγίξει ποσοστά δημοτικότητας που ξεπερνούν ακόμα και τους πιο αγαπητούς πολιτικούς.

Χαρακτηριστικές είναι οι γνώμες πολιτών που κατέγραψε το «Κουλούρι» έξω από τα κεντρικά γραφεία του:

"Την εμπιστεύομαι. Μιλάει πολύ καλά αγγλικά", Κατίνα, 67 ετών

"Το σχέδιο για το γκολφ σίγουρα θα φέρει ζωή στις πόλεις και τα χωριά μας, μπράβο στο Ολγάκι", Θύμιος, 56 ετών

"Αυτό το κορίτσι είναι τούμπανο", Γιάννης, 24 ετών

Update: Αργότερα το απόγευμα, η Ολυμπιακή αεροπορία ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να εγκαινιάσει άμεσα πτήσεις από Μονακό, Χονγκ Κονγκ και Μακάο, ενώ η Aegean σε δελτίο τύπου ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε 7 νέα αεροσκάφη εξοπλισμένα μόνο με θέσεις business class για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών μεταφοράς πάμπλουτων.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.