Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Την τοποθέτηση διαφημίσεων σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους αποφάσισε η ελληνική Κυβέρνηση

1382360_10151639067632131_1921032184_nΈναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο προσέλκυσης νέων εσόδων αναμένεται να υιοθετήσει από τις αρχές του νέου έτους η Κυβέρνηση, ύστερα από σχετική πρόταση του Υπουργού Οικονομίας, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο του 2014, όλα τα μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα ιστορικά κτίρια της χώρας μας θα είναι διαθέσιμα για τοποθέτηση διαφημίσεων αλλά και για προσέλκυση χορηγών.  Η πρόταση αυτή μάλιστα, είχε κατατεθεί και παλαιότερα από την τρόικα, ωστόσο είχε αρχικά παραπεμφθεί στις καλένδες. Οι υπολογισμοί όμως του οικονομικού επιτελείου του Πρωθυπουργού, οι οποίοι προβλέπουν για ακόμη μια χρονιά ζημιές, την επανέφεραν στο προσκήνιο και πλέον έχει βρει πολλούς υποστηρικτές στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι την προτίμησαν ξεκάθαρα από την εναλλακτική πρόταση παραχώρησης της πατέντας της μαστίχας Χίου και της αποκλειστικής πώλησης της στην Βόρειο Κορέα.

Το σχέδιο Στουρνάρα προβλέπει είτε την τοποθέτηση διαφημιστικών banner στα μνημεία και τους χώρους είτε και ολόκληρη την ένδυση τους στα χρώματα ενός προϊόντος. Για παράδειγμα ήδη η Vodafone έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να «βάψει» κόκκινο τον Παρθενώνα, ενώ η Heineken επιθυμεί να μετατρέψει τις στήλες του Ολυμπίου Διός σε δυο μεγάλα πράσινα μπουκάλια. Η Βουλή αναμένεται να μετονομαστεί σε Βουλή Των Ελλήνων Turkish Airlines ενώ ο Λευκός Πύργος θα αποκαλείται Λευκός Πύργος Moda Bagno. Τέλος, ολόκληρο το Άγιο Όρος θα μετατραπεί σε θεματικό πάρκο της ΦΑΓΕ, ενώ στα διόδια των εθνικών οδών οι οδηγοί θα παρακολουθούν υποχρεωτικά μικρά διαφημιστικά σποτάκια των εκάστοτε χορηγών.

Ο διαγωνισμός για τους ενδιαφερόμενους έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη, ενώ ο αναλυτικός τιμοκατάλογος για το χώρο του κάθε μνημείου δημοσιεύτηκε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Τέλος, σε συνδυασμό με το παραπάνω μέτρο και για την προσέλκυση ακόμα μεγαλύτερων εσόδων, η ελληνική Βουλή ανακοίνωσε τη καθιέρωση εισιτηρίου για την παρακολούθηση των συνεδριάσεων της, καθώς και την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την προβολή τους σε διεθνές δίκτυο-«κολοσσό», το όνομα του οποίου αποτελεί προς το παρόν επτασφράγιστο μυστικό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.