Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
18°C
 

Μυστήριο με πολίτες που κάνουν τατουάζ τον αριθμό απογραφής τους

Έκπληκτοι όλο και περισσότεροι τομεάρχες της ΕΛΣΤΑΤ συναντούν πολίτες με τον προσωπικό αριθμό απογραφής τους ανεξίτηλα χτυπημένο στο σώμα τους.

Σε κατ' οίκον επισκέψεις, δεν είναι καθόλου λίγοι οι υπάλληλοι της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής οι οποίοι όταν ζητούν τον προσωπικό αριθμό απογραφής πολίτη, εισπράττουν ένα δάχτυλο να τους τον δείχνει πάνω σε ένα μπράτσο, ένα στέρνο, ή ακόμα και σε μέτωπο.

Αντίδραση στην αντίδραση των αρνητών της απογραφής λένε αρκετοί πως είναι το συγκεκριμένο φαινόμενο των πάρα πολλών τατουάζ με τον προσωπικό αριθμό απογραφής. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, οι πολίτες που αυτοχαρακτηρίζονται υπεύθυνοι και μη-παρανοϊκοί δείχνουν με τον τρόπο αυτό πως δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από έναν απλό αριθμό, και πως είναι χρέος μας να απογραφούμε.

Δεν είναι λίγοι όμως και οι πολίτες που αντιτίθενται στην απογραφή οι οποίοι κάνουν και αυτοί τατουάζ τον αριθμό απογραφής τους. Σε έναν τύπου χίπστερ ειρωνικό συμβολισμό και οι πολίτες που δεν επιθυμούν να απογραφούν φαίνεται πως «χτυπούν» τον αριθμό τους για να κοροϊδέψουν τους νομοταγείς πολίτες που τόσο πολύ θέλουν να απογραφούν.

Το «Κουλούρι» θα επανέλθει μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τη μυστήρια αυτή συμπεριφορά. Αναφορές για πολίτες που αναγκάζουν υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ να διαβάζουν αριθμούς που ξεκινούν από τα πλευρά και καταλήγουν μέσα σε εσώρουχα προς το παρόν ελέγχονται.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.