Πάει κι αυτό
Mainly clear
22°C
 

Επίσημη αργία η 21η Δεκεμβρίου, έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Εργασίας

Την κήρυξη της 21ης Δεκεμβρίου ως επίσημη αργία εξετάζει η Κυβέρνηση, σκεπτόμενη το ενδεχόμενο να επαληθευτούν οι προβλέψεις των Μάγιας περί καταστροφής του κόσμου την συγκεκριμένη ημέρα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας: «Θα είναι κριμα να περάσει ο κακοπληρωμένος εργαζόμενος την τελευταία μέρα του κόσμου στο γραφείο του», για να συμπληρώσει: «Θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να βιώσει την τελευταία ημέρα της ζωής του με τα αγαπημένα του πρόσωπα, κάνοντας πράγματα που του αρέσουν. Έχουμε επιβάλλει τόσες περικοπές στους εργαζομένους και πλέον ήρθε η ώρα να ανταμειφθούν με αυτή την έξτρα άδεια. Άλλωστε, συμβουλευτήκαμε τη γνώμη επιστημόνων και μας ενημέρωσαν πως την συγκεκριμένη ημέρα αναμένεται πτώση των τηλεπικοινωνιών, του διαδικτύου και του ηλεκτρικού δικτύου, παράλυση των δημοσίων συγκοινωνιών, πλημμύρες, σεισμοί, τσουνάμι στις παραθαλάσσιες πόλεις και χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας, γεγονός που θα δυσκολέψει την έγκαιρη προσέλευση στη δουλειά και την αποδοτική εργασία.»

Την έντονη αντίθεση τους στην παραπάνω απόφαση του Υπουργείου Εργασίας εξέφρασαν αρχαιολόγοι, ιστορικοί και ανθρωπολόγοι, συγκρίνοντας την εικόνα της γης μετά το πέρας του τέλους του κόσμου με αυτή της Πομπηίας. «Για να καταλάβει και ο απλός κόσμος, αν συμβεί κάτι ανάλογο, εμείς θα είμαστε τα ευρήματα του μέλλοντος, βάσει των οποίων οι μελλοντικοί έποικοι θα κληθούν να μεταφέρουν την εικόνα του σημερινού κόσμου. Συνεπώς η 21η Δεκεμβρίου θα πρέπει να είναι μια μέρα ρουτίνας όπως όλες οι άλλες. Καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει αυθόρμητα και όσο το δυνατόν καθημερινά, ώστε να διασφαλιστεί η ορθή εικόνα της σημερινής κοινωνίας», τόνισε στο «Κουλούρι» ο πρόεδρος της ένωσης αρχαιολόγων, Ερρίκος Στρατηλάτης.

Η πρόταση του Υπουργείου θα κατατεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής αφού πρώτα διευκρινιστεί από τους επιστήμονες αν το τέλος του κόσμου θα επέλθει πριν ή μετά το πέρας του εργασιακού ωραρίου. Τέλος, ως δικλείδα ασφαλείας, κύκλοι της Κυβέρνησης διεμήνυσαν πως σε περίπτωση που οι προβλέψεις των Μάγιας δεν επιβεβαιωθούν, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να αναπληρώσουν τη χαμένη εργάσιμη ημέρα, ανήμερα των Χριστουγέννων.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.