Ιουλιανά
Clear sky
29°C
 

5.000 δέντρα και 10.000 εκτυπωτές χαρτονομισμάτων εξασφάλισε η Ελλάδα

Αίσια έκβαση φαίνεται πως έχουν οι προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που από τον Μάρτιο εξετάζει όλους τους πιθανούς τρόπους ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα αποτελέσματα της πανδημίας και κυρίως από την πτώση στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο Οικονομικών, η χώρα μας κατάφερε να εξασφαλίσει την προμήθεια 5.000 βιολογικών μηχανών παραγωγής χαρτονομισμάτων νέας γενιάς. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αποστολή τους από την χώρα παραγωγής και τα πρώτο κοντέινερ αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου.

Τα «λεφτόδεντρα» αυτά έχουν τεχνολογία γρήγορης φύτευσης και το καθένα μπορεί να παράγει έως 100 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ ανα εβδομάδα, καταναλώνοντας μόλις 3 λίτρα νερό. Παρόλο που απαιτούν ειδικό χώρο για τη φύτευση, οι ιδιαιτερότητες και το κλίμα της χώρας μας με την έντονη ηλιοφάνεια ευνοούν την παραγωγή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στελέχη του υπουργείου δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους και εκτιμούν πως ανοίγει ο δρόμος για μικρότερη εξάρτηση της οικονομίας από τα αμφίβολα αποτελέσματα της τουριστικής σεζόν.

Ωστόσο, δεν επαναπαύονται και όπως δηλώνουν, σκοπεύουν να προχωρήσουν άμεσα και στην παραγγελία 10.000 παραμετροποιήσιμων τρισδιάστατων εκτυπωτών χαρτονομισμάτων νέας τεχνολογίας, με δυνατότητα εκτύπωσης ακόμα και 1000άευρου όταν αυτό κυκλοφορήσει.

Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι θα λύσει το πρόβλημα στη ρίζα του, μιας και εκτός από τη δυνατότητα αντικατάστασης του χαμένου τζίρου σε όλους τους κλάδους της οικονομίας λύνει και το πρόβλημα της ανεργίας. Κι αυτό γιατί ο κάθε εκτυπωτής χρειάζεται δύο χειριστές, οι οποίοι θα πληρώνονται από τα χαρτονομίσματα που εκτυπώνονται. Το ίδιο βεβαίως συμβαίνει και με τα «λεφτόδεντρα» που χρειάζονται πότισμα και φροντίδα.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε και είναι ανθρωπίνως δυνατό» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, που διαβεβαίωσε πως «αν χρειαστεί θα πάρουμε κι άλλους 10.000 εκτυπωτές με τα χρήματα που θα τυπώσουν οι πρώτοι, πλέον είναι λυμένα τα θέματα αυτά».

Πληροφορίες διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων αναφέρουν πως η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος τηλεφώνησε στον υπουργό Οικονομικών και τον συνεχάρη για τον τρόπο που η χώρα μας αντιμετωπίζει την κρίση. Στο ίδιο τηλεφώνημα, η κ. Μέρκελ ζήτησε μάλιστα την άδεια του Χρ. Σταϊκούρα ώστε να εκτυπώνει και η Γερμανία χαρτονομίσματα μέχρι να βρεθεί σε θέση να προμηθευτεί δικούς της εκτυπωτές.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.