Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Αποκλειστική συνέντευξη Πολ Τόμσεν: «Μην πυροβολείτε τον πιανίστα!»

Συναντήσαμε τον Πολ Τόμσεν για μια ασυνήθιστη συνέντευξη, τη Δευτέρα το βράδυ, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο του πακέτου μέτρων των 13,9δις. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε έναν ασυνήθιστο χώρο -προσωπική επιλογή του κ. Τόμσεν: στο γνωστό μπαρ Grand Ritorno της οδού Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια, γνωστό στους θαμώνες του και ως «GR».

«Αυτό το μέρος έχει γίνει το στέκι μου τους τελευταίους μήνες εδώ στην Αθήνα. Ένα πραγματικό απάγγειο μετά τις πολύωρες συναντήσεις, ένα καταφύγιο όπου ξέρω ότι πάντα θα με περιμένει ένα καθαρό ποτό και μερικά φιλικά κορίτσια…» μας ομολογεί με μια ανεπιτήδευτη απλότητα και μας αφοπλίζει πριν καλά-καλά ξεκινήσει η συνέντευξη.

Σας κατηγορούν συχνά ότι είστε ο «σκληρότερος» διαπραγματευτής της Τρόικα(ς). Ποιά είναι η αλήθεια;
Μην πυροβολείτε τον πιανίστα! Η αλήθεια είναι ότι το βάρος των διαπραγματεύσεων έχει πέσει όλο πάνω στους ώμους μου. Βλέπετε, οι άλλοι δύο… «Τροϊκανοί» (γέλια), ο Ματίας και ο Κλάους,  έχουν κι αυτοί τα προσωπικά τους προβλήματά. Αναγκάζομαι έτσι να καλύπτω όπως μπορώ την κατάσταση και αυτό δυστυχώς έχει ως αποτέλεσμα να φαίνομαι συχνά ο κακός της παρέας…

Πως βλέπετε τους Έλληνες πολιτικούς;
Π.Τ. Είναι όλοι τους… υπέροχοι! (γέλια). Όχι, αλήθεια! Η σχέση μου με του περισσότερους είναι πια πολύ καλή. Με τον Αλέξη (σ.σ. εννοεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ) δυσκολεύτηκα στην αρχή να βρω κοινό κώδικα επικοινωνίας, να βρω τα κουμπιά του αν θες… αλλά λίγο πριν το καλοκαίρι βρεθήκαμε αρκετά κοντά, κατά τη διάρκεια μιας επεισοδιακής βραδιάς στο Γκάζι όταν συνυπήρξαμε στην ίδια παρέα - από τότε είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και γενικά περνάμε καλά. Αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί, μου έχουν συμπεριφερθεί άψογα… Ο Φώτης Κουβέλης, ο Αντώνης Σαμαράς, η Λούκα Κατσέλη ακόμα και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος είναι άνθρωποι απλοί, σαν και μένα και σένα, γεμάτοι αγάπη για τη ζωή! Με όλους τους, έχουμε ζήσει αξέχαστες στιγμές στο Υπουργείο Οικονομικών, το Μαξίμου και αλλού… (γέλια). Ο μόνος με τον οποίο δεν έχω καλές σχέσεις ακόμα και τον θεωρώ αρκετά περίεργο, είναι αυτός ο Γιάννης Στουρνάρας – να φανταστείτε, ο Ματίας του έχει βγάλει το ψευδώνυμο… «το Ρομπότ»!

Πως βλέπετε τον Ελληνικό λαό; Σας προβληματίζει καθόλου το μίσος και η αντιμνημονιακή οργή που επικρατεί για το πρόσωπο σας;
Ο Ελληνικός λαός είναι υπέροχος. Λατρεύω την Ελλάδα και τους ανθρώπους της – ιδίως τις Ελληνίδες γυναίκες. Είμαι πεπεισμένος ότι, όταν το 2020 η ανάπτυξη ξαναπάρει μπροστά, όταν η ατμομηχανή της οικονομίας που λέγεται Οικοδομή ξαναγίνει η υπερταχεία που ήταν και όταν τα φουγάρα της βαριάς βιομηχανίας που λέγεται Τουρισμός αρχίσουν να καπνίζουν πάλι, τότε θα κοιτάμε πίσω και θα γελάμε σαν μικρά παιδιά με όλα αυτά που γίνονται σήμερα.

Και κάπως έτσι, η ευχάριστη αυτή συνέντευξη έφτασε απότομα στο τέλος της, όταν ο Πολ Τόμσεν, αποκαμωμένος από μια ημέρα σκληρής δουλειάς μας παρακάλεσε να τον αφήσουμε να απολαύσει το ουίσκι του με τη συντροφιά μας μυστηριώδους γυναικείας παρουσίας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.