Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Εικονογραφημένο θα είναι το τρίτο Μνημόνιο

Εικονογραφημένο θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το τρίτο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, που θα περιέχει τα νέα, επώδυνα μέτρα,  όπως δήλωσε εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Πα.Σο.Κ ο Ευ. Βενιζέλος και επιβεβαίωσε αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κίνηση έχει σκοπό την αποφυγή φαινομένων ανάλογων με αυτά που συνέβησαν κατά τις ψηφοφορίες των δύο πρώτων μνημονίων στη Βουλή, όταν πολλοί βουλευτές δεν είχαν προλάβει να τα μελετήσουν λόγω φόρτου εργασίας και περιορισμένου χρόνου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη συνταχθεί η δημιουργική ομάδα, αποτελούμενη από κομίστες και σκιτσογράφους, η οποία θα αναλάβει την εικονογράφηση του περίπλοκου και μακροσκελούς πολυ-νομοσχεδίου με στόχο να επιταχύνει τη διαδικασία απορρόφησης του περιεχομένου από τους αναγνώστες - τους βουλευτές. Ο ακριβής τρόπος εικονογράφησης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, όμως οι διαρροές κάνουν λόγο για δημιουργία ενός παράλληλου αφηγήματος με πρωταγωνιστές, πλοκή και διαλόγους, το οποίο θα διευκολύνει την κατανόηση των πολύπλευρων πληροφοριών που περιέχονται στις διατάξεις του νέου μνημονίου.

Κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πως η απόφαση πάρθηκε μετά από σχετική πρόταση εκ μέρους του κ. Βενιζέλου, ο οποίος έχει πρόσφατη την οδυνηρή εμπερία των δημοσίων δηλώσεων βουλευτών του κόμματος του -ανάμεσα τους κορυφαίοι υπουργοί όπως οι Μ. Χρυσοχοΐδης και Λ. Κατσέλη- πως δεν είχαν διαβάσει το πρώτο μνημόνιο προτού το ψηφίσουν. Ο πρόεδρος του Πα.Σο.Κ. έριξε στο τραπέζι την πρόταση κατά την τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και φαίνεται πως χτύπησε ευαίσθητο νεύρο, καθώς ο πρωθυπουργός και ο Φ. Κουβέλης «πάγωσαν» μπροστά στο ενδεχόμενο να σημειωθούν εκ νέου αντίστοιχα περιστατικά, με δεδομένο μάλιστα πως το πακέτο μέτρων σχεδιάζεται να ψηφιστεί από τη Βουλή ως νομοσχέδιο ενός και μόνο άρθρου. Σοκαρισμένοι οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν αμέσως και το κυβερνητικό επιτελείο ξεκίνησε χωρίς καθυστέρηση την προετοιμασία του εγχειρήματος, ώστε όλα να είναι έτοιμα ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αναλυτές εκτιμούν πως η κίνηση μπορεί να δώσει ένα ισχυρό «θετικό σοκ» στην κυβέρνηση που βρίσκεται σε κρίση, αφού αναμένεται πως θα βρει θετική ανταπόκριση στην κοινωνία, ενώ θεωρείται πιθανό να υποστηριχθεί και από βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.