Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
18°C
 

Χορηγός οικογενειών, το νέο μέτρο του Υπουργείου Οικονομικών

Ένα νέο πρωτοποριακό μέτρο αποφάσισαν να εφαρμόσουν σε έκτακτη σύσκεψη τους λίγες ώρες μετά το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με το μέτρο αυτό, κάθε εταιρεία ή κατάστημα θα μπορεί να δηλώνει επίσημος χορηγός μιας οικογένειας που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ο χορηγός θα αναλαμβάνει να πληρώνει τα έξοδα της οικογένειας προς το κράτος, όπως λογαριασμούς ηλεκτρικού, νερού κλπ. και αυτή σε αντάλλαγμα θα διαφημίζει την εταιρεία ή το μαγαζί που ανέλαβε τα έξοδα.

Σε περίπτωση για παράδειγμα που το κατάστημα Γερμανός πληρώσει τους λογαριασμούς της οικογένειας Χατζηπαύλου, η οικογένεια υποχρεούται να φοράει μπλουζάκια που διαφημίζουν το κατάστημα αλλά και να προσθέσει την επωνυμία «Γερμανός» στο επίθετο της. Μέριμνα έχει ληφθεί για την περίπτωση ασυμβίβαστου, καθώς σε περίπτωση για παράδειγμα που η Coca-Cola πληρώσει τους λογαριασμούς μιας οικογένειας, κανένα μέλος της οικογένειας δε θα μπορεί να καταναλώσει ανταγωνιστικό προϊόν, όπως είναι η Pepsi. Παράλληλα, δύο ανταγωνιστικές εταιρίες δε θα έχουν δικαίωμα να πληρώνουν διαφορετικούς λογαριασμούς της ίδιας οικογένειας, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Σε περίπτωση που δεν είναι ανταγωνιστικές δε θα υπάρχει ασυμβίβαστο και τα μέλη της οικογένειας απλώς θα φοράνε μπλουζάκια με πολλούς χορηγούς στα πρότυπα της Formula 1, ενώ τα επώνυμα τους θα παραπέμπουν σε βραζιλιάνικα (Αντώνης  Γερμανός Χατζηπαύλου Simply Burgers Μύθος για παράδειγμα).

Η κυβέρνηση υπολογίζει με το μέτρο αυτό να εισπράξει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ από χρωστούμενους λογαριασμούς ενώ παράλληλα η συνεχής διαφήμιση των εταιριών αναμένεται να τονώσει την αγορά. Προβληματισμένος με το μέτρο πάντως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Unesco Τσίπρας, ο οποίος στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα δήλωσε πως δε θα βάλει ποτέ χορηγό παρά μόνο εάν πρόκειται για φιλανθρωπικό οργανισμό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.